Empress management services
Computers / Internet / Web Design and Development

Kunstgebit

Tegenwoordig kan je je het nog wel eens veroorloven om je tanden niet te poetsen. Soms vergeet je het of ben je zo moe dat je gelijk naar bed wilt. Het kan een keer voorkomen en vaak is het geen probleem, mits je verder een gezond gebit hebt natuurlijk.

Vroeger was dit wel anders. Elektrische tandenborstels bestonden nog niet en fluoride heeft pas later zijn intreden gedaan in het recept van de tandpasta’s. Vandaag de dag zie je dan ook veel ouderen met een kunstgebit in. Simpelweg omdat ze vroeger niet de mogelijkheden hadden om er voor te zorgen dat hun gebit optima forma uitziet. Een tand trekken was vroeger dan ook geen uitzondering.

Natuurlijk is dat in deze tijd nog steeds nodig. Elk gebit is anders en groet ook anders. Er kan zomaar een gaatje ontstaan, terwijl je je tanden poetst met een elektrische tandenborstel en de hoogste kwaliteit tandpasta gebruikt. Een tand kan ook verkeerd groeien en er voor zorgen dat het andere tanden lastig komt vallen of er juist voor zorgt dat een andere tand niet door kan groeien. Dit is een reden om een tand te laten trekken.

Een rede om voor een kunstgebit te kiezen vroeger was ook vaak om erger te voorkomen. Door een slecht gebit kon je sneller ontstekingen krijgen in je tanden en tandvlees. Dit kon zich uitbreiden naar de kaken en dan had je een kaakontsteking. Vaak was je dan verder van huis. Dit is erg pijnlijk en was wat moeilijker te behandelen.

Al met al hebben de ontwikkelingen in de medische wereld het erg makkelijk gemaakt voor ons om er voor te zorgen dat iedereen een prima gebit heeft en niet aan een kunstgebit moet voor hun zestigste.

Wil je meer te weten komen of ontsteking in de kaak en de redenen om een tand te laten trekken? Kijk dan op: orfeokliniek.nl/

https://orfeokliniek.nl/