Empress management services
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Duurzaam investeren in je woning

Duurzaam investeren in je woning

Heb je een eigen huis en wil je duurzamer wonen? Dan is het goed om te weten dat je de totale investering niet zelf hoeft te betalen. De overheid verleent namelijk een aantal subsidies waarmee je alleen in aanmerking komt als je investeert in duurzame energie. De subsidies die je daarvoor kunt krijgen zijn: SEEH (subsidie energiebesparing) en ISDE (subsidie voor duurzame energie).

 

Vloerisolatie

De meeste woningeigenaren vragen subsidies aan voor isolaties. In koude welvarende landen zoals Nederland kiezen de meeste huishoudens voor een vloerisolatie. Dat heeft te maken met de koude vloer waar zij zo snel mogelijk van af willen. Een vloerisolatie zorgt dat de begane grond een warmere vloer heeft. Door de subsidie scheelt de investering uiteindelijk heel wat geld. De verwarming hoeft namelijk minder lang en vaak aan te staan.

 

Dakisolatie

Een andere veel voorkomende vorm van isolatie is dakisolatie. Een niet goed geïsoleerd huis verbruikt meer energie omdat dat soort woningen vaak te maken krijgen met veel warmteverlies. Daardoor staat de verwarming vooral in de koudere maanden onnodig lang aan. Niet heel energiezuinig dus.

 

Zonnepanelen

Het aantal woningbezitters die zonnepanelen kopen neemt toe. Op dit moment is al een op de achter woningen in het bezit van zonnepanelen. De populariteit heeft te maken met het feit dat woningen hierdoor gebruik maken van een 100%  groene energiebron. Op die manier draag je bij aan een duurzame wereld en bespaar je tegelijkertijd op jaarbasis erg veel geld. Anders dan bij een aantal isolaties, is het mogelijk om de betaalde btw terug te vorderen. Maar daartegenover verleent de overheid in de meeste gevallen geen subsidie zonnepanelen.  

Duurzamer wonen en leven is steeds gemakkelijker. De meeste investeringen zorgen er namelijk voor dat je energierekeningen op jaarbasis afnemen. Daarnaast heb je in de meeste gevallen bij duurzame investeringen recht op subsidie of btw teruggave. 

 

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl/