Empress management services
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Een karperset samenstellen voor een beginnende karpervisser

Als karpervisser kan je schurenvol spullen verzamelen. Een gemiddeld kampeerterrein kan er niets bij zijn. Zelf hele boten met buitenboordmotor en al, voerboten en drones zijn steeds vaker te zien. Zelfs op de kleine binnenwateren van Nederland. Natuurlijk is dit allemaal niet nodig om goed karper te vangen, maar leuk en handig kan het wel zijn. Enkele dingen zijn wel absoluut noodzakelijk om op een goede manier op karper te vissen. In dit artikelen de basis artikelen die een beginnend karpervisser in zijn arsenaal zou moeten hebben. 

 

Werphengel met vismolen

Het vissen met een vast stok is bij het karpervissen eigenlijk ondenkbaar. Zeker als het om grotere exemplaren van meer dan 5 kilo gaat. De kracht van deze vis zal snel een lijn (of elastiek) doen breken, Een schokdemper van een karperhengel en goede slip zijn dan absoluut noodzakelijk als je een goede kans wilt maken. Het meest belangrijke is hierbij niet zozeer de hengel maar eigenlijk de vismolen. Wil je statisch vissen met loodsystemen dan is een beetrunner er makkelijk op een molen. Dit is een soort tweede slip die heel los staat ingesteld. Als de karper het lood doet bewegen, dan zal er makkelijk lijn gepakt kunnen worden. Dit voorkomt dat de hengel van een steun in het water wordt getrokken. Enkele merken met goede molens met een beetrunner zijn Mitchell, Penn en Abu Garcia. Natuurlijk moet er een voldoende sterke vislijn op. Vanaf 0.20mm nylon kan je al in veel situaties aan de slag. 

 

Onderlijnsysteem met lood

Het vissen op karper wordt vaak op grotere afstand gedaan. Op deze afstand wordt een voerplek aangelegd waar de karper de rust vindt om rustig te eten. Om op deze afstand te kunnen vissen is een loodgewicht nodig om de onderlijn met aas te krijgen. Een loodgewicht van 60gram tot 80gram is gemiddeld te noemen. Daarbij wordt het aas niet op de haak geregen maar op een hair. Deze hair is een lusje dat onder de haak hangt. Op dit lusje wordt het aas geregen met een boilienaald en geborgd met een boiliestopper of simpelweg een takje. Op deze manier kan je gedurende lange tijd vissen, zonder de zorg dat het haakaas van de hair raakt en je kansloos zit te vissen. 

https://www.sportvisgigant.nl/