Empress management services
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Vergeet de meterkast niet te controleren

Vergeet de meterkast niet te controleren

In de meterkast zijn een aantal technische meters opgesteld. Alle woningen en panden zijn voorzien van minimaal één meterkast. Zo heb je soms alleen varianten die bestemd zijn voor gas terwijl de ander juist alleen voor elektriciteit dient. Dat meterkast vervangen belangrijk is na bepaalde aankopen in huis, weet nog niet iedereen.  

 

Nieuwe elektronische apparaten

De kans is groot dat je meterkast aan vervanging toe is na het aanschaffen van nieuwe grote elektronische apparaten. Het komt bij meerdere woningen geregeld voor dat de meterkast niet naar behoren werkt nadat er bijvoorbeeld een nieuwe kookplaat is gekocht. Daarom is het goed om al voor de aankoop na te gaan of het invloed zal hebben op de meterkast.

 

Zonnepanelen

De afgelopen jaren zijn heel wat problemen bij meterkasten geconstateerd. Dat heeft te maken met de stijging van het aantal woningen die besluiten over te gaan op zonnepanelen. Een traditionele meterkast is in de meeste gevallen niet gemaakt voor een grote hoeveelheid zonnepanelen. Ook in dit geval gaan zonnepanelen gepaard met een nieuwe meterkast.

 

Beperkte ruimte

Soms werkt een meterkast niet meer door het totaal stroomverbruik. Het gaat hierbij niet om de aanschaf van éen groot apparaat dat veel elektriciteit verbruikt. In dit geval gaat het meer om veel kleine elektrische apparaten die samen leiden tot een verbruik dat de meterkast niet aan kan. Juist om deze reden is het belangrijk om de meterkast geregeld te controleren. Doe je dat toch niet regelmatig, dan kan het zijn dat je de storingsdienst nodig hebt om de problemen op te lossen die de meterkast dan kan veroorzaken.

 

Huishoudens zijn zich er in de meeste gevallen niet van bewust hoe belangrijk het is om regelmatig de meterkast te controleren. Dat is vooral belangrijk na de aanschaf van grote elektrische apparaten en zonnepanelen. Een controle of tijdige vervanging voorkomt storing.

 

 

https://www.groenewegendelft.nl/