Empress management services
Image default
Electronica en Computers

Een API platform als centrale online omgeving

Uw behoefte aan een API platform is misschien groter dan u op dit moment denkt. Vele bedrijven maken gebruik van API’s om applicaties met elkaar te kunnen laten communiceren. Dit is een goede manier om data te vergaren dat later geanalyseerd kan worden, maar het stelt tevens derde partijen in staat om data te verkrijgen en te gebruiken om services soepeler te laten verlopen. Dat is de kracht van een goed API platform. Data kan dus op vele manieren u een hoop opleveren. Zij het info die u kunt gebruiken om uw services die u aan klanten biedt aan te scherpen, zij het om de services die derde partijen voor u uitvoeren aan te scherpen. Door data goed te bekijken, kunt u info hieraan ontlenen waar u iets aan hebt. Info waarmee u uw bedrijf kunt verbeteren. Een slim opgezet API platform met IPaaS mogelijkheden is de beste manier om dit voor elkaar te boksen. 

De kracht van een API platform met IPaaS mogelijkheden

Het zal u niet verbazen dat het API platform als een soort centrale online omgeving zal dienen voor al uw API’s. Deze ziet u hier op een overzichtelijke manier, wat het gebruiken van data voor analyse zal versoepelen. Het belang van snelheid voor data is groot. Hoe sneller u dit kunt binnen halen, hoe sneller u kunt beginnen met een grondige analyse. Tevens van invloed op de snelheid waarmee data binnengehaald kan worden is IPaaS, wat staat voor Integrated Platform as a Service. Hiermee koppelt u Cloud mogelijkheden aan uw API platform. U kunt voortaan dus altijd en overal bij het API platform en uw data, zolang u maar over verbinding met het internet beschikt. En waar heeft u dat niet tegenwoordig? 

Laat u helpen door Datacon

Er is één bedrijf dat al jaren andere bedrijven bijstaat op het gebied van API platforms en IPaaS: Datacon. Als één van de eersten realiseerden zij de potentie van API’s en wat deze kunnen betekenen voor bedrijven. Nog altijd zijn zij één van de besten op dit vlak.