Empress management services
Image default
Electronica en Computers

Onafhankelijk ICT-advies bij het uitbesteden van licentiebeheer

Voor effectief licentiebeheer wint u onafhankelijk ICT-advies in bij OnnIT. Zo voorkomt u dat u over licenties beschikt waar u eigenlijk geen gebruik van mag maken en vermijdt u dat onbevoegde derden uw licenties kunnen overnemen. Het komt veelvuldig voor dat het licentiebeheer bij ondernemingen niet compliant is aan de huidige regelgeving, wat voor onvoorziene problemen kan leiden. U wilt als onderneming uiteraard graag dat alles optimaal in orde is en dat u hier verder geen omkijken meer naar heeft. Als u dit zelf wilt oppakken, kan het echter veel tijd kosten en onrust veroorzaken waar u uiteraard niet op zit te wachten. Door het licentiebeheer uit te besteden aan deze specialist, geeft u alle zorgen uit handen en weet u zeker dat alles juist geregeld is.

Onafhankelijke ICT-adviezen

Het team dat werkzaam is bij OnnIT, heeft jarenlange ervaring in het adviseren van bedrijven rondom licentiebeheer. U kunt dan ook rekenen op specialistische en onafhankelijk ICT-advies, waardoor alle risico’s voor uw onderneming worden weggenomen. Als u door de hoeveelheid aan softwarecontracten niet meer goed kunt inschatten welke het meest effectief aansluiten bij de ontwikkeling van uw onderneming, dan doet u er goed aan om het licentiebeheer uit te besteden aan dit bedrijf. Ook bij het uitkiezen van nieuwe software bent u zo verzekerd van adequate support, waardoor u zelf aandacht kunt besteden aan de dienstverlening van uw onderneming.

Licentiepositie onderzoek uitvoeren

Bij OnnIT kunt u een licentiepositie onderzoek laten uitvoeren, wat inzicht geeft in uw licentiebeheer. U kunt zo duidelijk achterhalen of alle licenties voor de software van uw onderneming up to date zijn en voldoen aan de regelgeving. De licenties worden uitvoerig gecontroleerd en u wordt voorzien van onafhankelijk ICT-advies over mogelijke afwijkingen en verbeterpunten. Het is zaak om alle licenties compliant te krijgen. Ook software die u in de toekomst wilt aanschaffen, kunt u zo door OnnIT laten scannen om mogelijke problemen te voorkomen.