Empress management services
Image default
Electronica en Computers

Onafhankelijk ICT-advies bij het uitbesteden van licentiebeheer

Voor effectief licentiebeheer wint u onafhankelijk ICT-advies in bij OnnIT. Zo voorkomt u dat u over licenties beschikt waar u eigenlijk geen gebruik van mag maken en vermijdt u dat onbevoegde derden uw licenties kunnen overnemen. Het komt veelvuldig voor dat het licentiebeheer bij ondernemingen niet compliant is aan de huidige regelgeving, wat voor onvoorziene problemen kan leiden. U wilt als onderneming uiteraard graag dat alles optimaal in orde is en dat u hier verder geen omkijken meer naar heeft. Als u dit zelf wilt oppakken, kan het echter veel tijd kosten en onrust veroorzaken waar u uiteraard niet op zit te wachten. Door het licentiebeheer uit te besteden aan deze specialist, geeft u alle zorgen uit handen en weet u zeker dat alles juist geregeld is.

Onafhankelijke ICT-adviezen

Het team dat werkzaam is bij OnnIT, heeft jarenlange ervaring in het adviseren van bedrijven rondom licentiebeheer. U kunt dan ook rekenen op specialistische en onafhankelijk ICT-advies, waardoor alle risico’s voor uw onderneming worden weggenomen. Als u door de hoeveelheid aan softwarecontracten niet meer goed kunt inschatten welke het meest effectief aansluiten bij de ontwikkeling van uw onderneming, dan doet u er goed aan om het licentiebeheer uit te besteden aan dit bedrijf. Ook bij het uitkiezen van nieuwe software bent u zo verzekerd van adequate support, waardoor u zelf aandacht kunt besteden aan de dienstverlening van uw onderneming.

Licentiepositie onderzoek uitvoeren

Bij OnnIT kunt u een licentiepositie onderzoek laten uitvoeren, wat inzicht geeft in uw licentiebeheer. U kunt zo duidelijk achterhalen of alle licenties voor de software van uw onderneming up to date zijn en voldoen aan de regelgeving. De licenties worden uitvoerig gecontroleerd en u wordt voorzien van onafhankelijk ICT-advies over mogelijke afwijkingen en verbeterpunten. Het is zaak om alle licenties compliant te krijgen. Ook software die u in de toekomst wilt aanschaffen, kunt u zo door OnnIT laten scannen om mogelijke problemen te voorkomen.

 

Gerelateerde artikelen

Welke smartwatches zijn de afgelopen tijd flink populairder geworden?

Een systeembeheerder in de buurt van Dordrecht met de nodige ervaring

Een API platform als centrale online omgeving