Empress management services
Image default
Electronica en Computers

Hoe bepaal je het gezichtsveld van je camera?

Een IP camera kopen is een goed idee. Het is belangrijk om het gezichtsveld te bepalen dat het beste bij je behoeften past voordat je een model kiest. De afstand die een IP camera kan zien, is afhankelijk van de lens. Hoe breder en hoger een lens, hoe verder hij kan zien. De brandpuntsafstand van een typische indoor-outdoor beveiligingscamera ligt tussen de 4 mm en 7 mm. Alles groter dan 10 mm wordt als een groot bereik beschouwd. De resolutie van een afbeelding bepaalt hoeveel details kijkers kunnen onderscheiden. De meeste fabrikanten adviseren indien mogelijk een resolutie van minimaal 720p of 1080p. Sommige camera’s bieden een resolutie tot 4K, wat perfect is om mensen of objecten die ver weg zijn met grote helderheid te zien. Het is echter niet handig als je ze alleen thuis of op kantoor gebruikt, omdat ze door hun hoge aantal pixels te veel visuele ruis produceren.

Hoeveel zie je in en rondom je huis?

Bepaal bij het kiezen van een IP camera hoeveel je in of om je huis kunt zien. Houd rekening met de grootte van het gebied dat je wilt bestrijken. Als je je bijvoorbeeld in een grote ruimte bevindt, zoals een auditorium of collegezaal, kan een IP camera met een groothoeklens effectief worden gebruikt. Als je probeert meerdere kleine kamers of één kleine ruimte in de gaten te houden zoals de keuken of badkamer, wil je misschien je camera’s met een breed gezichtsveld vermijden. Je kunt je beter richten op camera’s die goed kunnen inzoomen.

Ontdek hoe lang de batterij meegaat

Je moet kijken hoe lang de batterij meegaat. Niet alle camera’s zijn gelijk als het gaat om de levensduur van de batterij, dus zorg ervoor dat je begrijpt hoe lang elk model meegaat met één keer opladen en of het kan worden opgeladen. Een oplaadbare camera is natuurlijk ideaal omdat het je bespaart dat je elke keer nieuwe batterijen moet kopen als je camera leeg is. Als je dat proces niet wilt doen, zorg er dan voor dat je een model kiest dat eenvoudig te installeren is geen geen netsnoeren of extra bedrading vereisen om goed te werken. Als je kijkt naar hoe lang de batterijen van je camera mee gaan, let dan ook op de weersbestendigheid. Sommige modellen zijn mogelijk waterdicht of beter bestand tegen zware omstandigheden dan andere. Dit kan betekenen of je je apparaat buitenshuis kunt gebruiken tijdens regenbuien en winderige dagen of niet.