Empress management services
Computers / Internet / Web Design and Development

De opkomst van de zelfbouw 3d printer

3D printers zijn momenteel erg populair en er staan steeds meer 3D printers thuis naast de gewone printer. De mogelijkheden voor het 3d printen worden ook steeds uitgebreider en natuurlijk zal dit ook in de toekomst alleen maar groter worden. Het aanbod van 3D printers is ook enorm toegenomen en voor hobbymatige doeleinden zijn er tegenwoordig zeer betaalbare zelfbouw 3d printer te koop die redelijk geavanceerd zijn maar wel veel betaalbaarder dan de duurdere broertjes die kant en klaar gekocht kunnen worden. Maar welke 3d printer moet je dan kiezen en waar moet je dan op letten. In dit artikel meer informatie over de zelfbouw 3d printer.

Ultimaker of Prusa zijn de beste merken

Jazeker een echt Nederlands en Amerikaans merk voor een betrouwbare 3d printer op dit moment. Ultimaker staat bekend om zijn professionele uitstraling als ook gebruik met de verschillende modellen die er nu al zijn is het een genot om met een ultimaker te printen. De zelfbouw printer van ultimaker is de Original printer kit die redelijk eenvoudig in elkaar is te zetten. De bijgeleverde documentatie is uitgebreid en maakt het mogelijk om stapsgewijs de 3D printer volledig in elkaar te zetten. Ook zijn er goede instructievideo’s beschikbaar die het nog eenvoudiger maken deze 3d printer te bouwen. Prusa is natuurlijk een marktleider op het gebied van 3d printers en heeft een aantal aardige zelfbouw modellen als de Prusa i3. De prijs is laag en de uitbreidingen voor de 3d printer Prusa zijn enorm.

Aanbieders van zelfbouw 3d printers

Natuurlijk vindt je meerdere webshops waar zelfbouw 3d printers zijn te vinden. Wanneer je alleen een betrouwbare aanbieder zoekt die bovendien alleen maar is gespecialiseerd in zelfbouw 3D printers dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij Prusa3D.nl. De webshop heeft verschillende modellen en bovendien van een paar honderd euro tot net over de duizend euro. Naast de goede service en ondersteuning een aanrader voor zelfbouw 3d printers.