Empress management services
Computers / Internet / Web Design and Development

Welke filamenten zijn er voor de 3d printer

Wanneer u een 3d printer heeft dan weet u als geen ander dat zonder 3d filament u niet kunt printen. 3d filamenten zijn er in verschillende soorten van materiaal maar ook in verschillende dikte als kleuren. Het gebruik neemt toe met nieuwe filament soorten die speciaal zijn gemaakt om hier een bepaald effect mee te bereiken bij het uitprinten. Zo zijn er tegenwoordig metaal, hout, plastic, transparante en of lichtgevende filamenten die een 3d object nog meer waarde kan geven. Maar ook de eigenschappen van filamenten veranderen en zo zijn er filamenten die sterker zijn dan andere of juist flexibeler. Afhankelijk van het gebruik van een 3d object zal de juiste keuze voor een filament belangrijk zijn.

ABS en PLA vaak gebruikt

Omdat de ontwikkeling van de 3d printer nog in volle gang is en er steeds meer nieuwe mogelijkheden worden ontdekt bij het 3d printen is het gebruik van filamenten simpelweg ook afhankelijk van de uitvoering en de mogelijkheden van uw 3d printer. Wat we zien in de praktijk is dat de goedkopere instap 3d printers vaak alleen PLA filament kunnen gebruiken. PLA filament is een natuurlijke filament soort die eenvoudig en met uitstekende resultaten bij het printen gebruikt kan worden. PLA heeft geen heated bed nodig en dus zal het ook minder snel mislukken. Bij het printen met PLA komen er bovendien geen giftige dampen vrij en het materiaal kan ook voor objecten buiten gebruikt worden. ABS heeft als eigenschap dat het nog sterker is dan PLA maar dat het printen wel moeilijker is. Je hebt een heated bed nodig en je moet er rekening mee houden dat er een lichte krimp ontstaat.

Waar kun je 3d filamenten kopen

Er zijn verschillende aanbieders voor 3d filamenten maar online adviseren wij om zeker een kijkje te nemen bij goedkope3dfilamenten.nl. Met de enorme hoeveelheid verschillende soorten filamenten een echte aanrader.