Empress management services
Computers / Internet / Web Design and Development

Voor- en nadelen van een warmtepomp

Nederland moet in de aankomende jaren verminderen met aardgas en vanaf het jaar 2050 moet Nederland volledig van het aardgas af zijn. Binnen 10 jaar stopt Nederland met het boren van Gas in Groningen. De Nederlandse overheid wil energie verwekken door middel van warmtepompen en de cv-ketel in de ban doen. In deze blog vertellen wij je de voor- en nadelen.

Energie besparen

De warmte pomp is het begin van het verduurzamen van huizen. Een elektrische variant  van de warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp is de ideale oplossing voor het verminderen of het compleet stoppen van gas. Je zal meer elektriciteit verbruiken maar dit is op te vangen door middel van zonnepanelen. 

Waardevermeerdering huis

Een warmtepomp wekt duurzame energie op. Dit komt dan ook terug in het energielabel van je huis en hoe hoger het energielabel, hoe hoger de waarde van je huis.

Minder CO2

Bij het verwarmen van aardgas komen er broeikasgassen in de atmosfeer. Dit zorgt voor opwarming van de aarde. Omdat de warmtepomp nauwelijks of niet gebruikt maakt gas, zorg jij er dus voor dat er minder broeikasgassen in de atmosfeer terecht komen.  Daarnaast zijn er subsidies beschikbaar gesteld door te overheid om een warmtepomp aan te schaffen, want zij willen immers ook de opwarming van de aarde tegengaan. 

Nadeel : De aanschafprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp kan erg afschikken. Als je de warmtepomp vergelijkt met een Hr-ketel is het verschil groot. Zo kost een Hr-ketel rond de €1.500 en kost een begint de prijs van een hybride warmtepomp rond de €4000. Als je een volledige elektrische warmtepomp wilt gaat de prijs al snel naar de €5000.

Geluid

De warmtepomp produceert aardig wat geluid. De warmtepomp heeft een pomp en een ventilator die beide veel geluid produceren. Wij raden aan om de warmtepomp niet in de buurt van de slaapkamer te hangen.

Isolatie

Als je huis niet goed geïsoleerd is heeft de warmtepomp heel erg weinig zin. Om het beste resultaat te bereiken moet het huis goed geïsoleerd zijn anders verdwijnt de warmte gemakkelijk en wordt het huis niet goed.