Empress management services
Image default
Hobby en vrije tijd

Mediavormgever worden

Een video animatie maken is een vak apart. Je kunt misschien wel heel creatief zijn en het storyboard binnen een uur helemaal klaar hebben. Het daadwerkelijk in beeld brengen van jou verhaal is een ander verhaal. Er zijn namelijk talloze programma’s beschikbaar, die vaak erg gecompliceerd kunnen zijn. Maar niet getreurd er zijn ook talloze opleidingsmogelijkheden om die mediavormgever in jou naar buiten te halen. Zo kun jij later misschien wel een video animatie voor een bedrijf als Nike maken.

Animatie en Audiovisuele vormgeving

Een vierjarige opleiding, waarbij je in het derde en vierde leerjaar twee keer stage gaat lopen. Elk van vijf maanden bij erkende leerbedrijven. Je leert vormgeven met betrekking tot video, geluid én animatie. Daarnaast leer je om te gaan met professionele programma’s als Cinema 4D, Adobe Premiere, Photoshop, Illustrator en After Effects. Bijkomstig leer je ook nog een set in te richten.

Animation designer

Eerder een cursus dan een opleiding te noemen, want deze duurt namelijk slechts zes dagen. Zo kun je in ieder geval wel binnen een korte periode als mediavormgever werkzaam zijn. De opleiding bestaat dus uit zes op elkaar aansluitende trainingsdagen en drie trainingen. Je leert er niet alleen met After Effects te werken, maar ook met designtools als Photoshop en Illustrator.

Animation Design

Deze vierjarige HBO opleiding leidt jou op tot animator in onder meer de animatie-, media- en game-industrie. Het accent van de opleiding ligt op de essentie van animatie: het geloofwaardig tot leven brengen van levenloze objecten en figuren. Daarvoor krijg je diverse animatie- en filmtechnieken, zowel analoog als digitaal, aangeleerd.

 

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/