Empress management services
Image default
Hobby en vrije tijd

Gedurende een workshop djembé maak je kennis met een prachtig West-Afrikaans instrument

De djembé is een bekervormige trommel die met de handen wordt bespeeld. Met behulp van dit instrument creëer je de prachtigste ritmes uit West-Afrika. Tijdens een workshop djembé leer je het instrument te bespelen en ontvang je informatie over de achtergrond van het instrument, het land van herkomst en de muziekcultuur. Een workshop djembé van Dununba is geschikt voor zowel particulieren als scholen en bedrijven. Ervaring is niet nodig. De oprichter van deze djembéschool is een officieel djembédocent met reeds 23 jaar ervaring.

Het bespelen van de djembé

Tijdens een workshop djembé leer je in korte tijd veel over het bespelen van het instrument. Het bespelen ervan kan zowel staand als zittend gebeuren. In dat laatste geval klem je het instrument tussen je benen. Met dit muziekinstrument kunnen verschillende klankkleuren worden bereikt. Dit doe je met je handen en je vingers. Belangrijk bij het bespelen van de djembé is het samenspel. De meeste ritmes zijn dusdanig gecomponeerd, dat verschillende partijen samen een melodie vormen.

Het overige workshopaanbod

Bij Dununba ben je aan het juiste adres voor een workshop djembé, maar ook voor andere sessies. Zo kun je ook kiezen voor een Braziliaanse percussieworkshop en een bodypercussieworkshop. In dat laatste geval maak je ritmes met je eigen lichaam, dus zonder instrumenten. In tal van landen, waaronder Ethiopië en Indonesië, behoort dit tot de volkstradities. Ook behoort een boomwhackerworkshop tot de mogelijkheden. Een boomwhacker is een lichtgewicht, plastic buis. Wanneer je ertegen slaat, ontstaat er een toon. Er bestaan boomwhackers in verschillende kleuren, elke kleur heeft zijn eigen toon.

Plan een workshop in

Wil jij een workshop djembé volgen op een locatie naar keuze? De percussiespecialist Dununba is de aangewezen partij. Bovendien worden er niet alleen percussieworkshops, maar ook arrangementen georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een workshop inclusief diner, high tea of borrel. Een workshop djembé is een originele keuze die gasten van alle leeftijden zal betoveren. Plan direct een workshop in!

https://dununba.nl/