Empress management services
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom je een schildersezel wil kopen

Als je graag schildert heb je vast wel eens erover nagedacht om een schildersezel te kopen. Misschien heb je er zelfs al eentje aangeschaft. In deze blog leggen we je uit waarom je een schildersezel wil kopen.

Houding

Met een schildersezel zit je recht voor het werk dat je aan het maken bent. Doordat je er recht voor zit kun je precies zien hoe de onderdelen op het doek zich tot elkaar verhouden. Dit zorgt voor een mooier resultaat! Als je geen ezel hebt kijk je wat meer van bovenaf toe en dit kan wel eens een vertekend beeld veroorzaken. Het is wenselijk om een schildersezel aan te schaffen die eenvoudig te verstellen is. Zo kun je ervoor zorgen dat je de ezel kunt gebruiken voor verschillende maten doeken. Dit is handig omdat je dan niet afhankelijk bent van één soort doek, maar kunt variëren met verschillende doeken.

Schildersezel kopen voor beginners

Heb je nog niet zo veel ervaring met schilderen maar overweeg je wel om een schildersezel te kopen? Dan is een driepoot ezel wellicht een goede aankoop. De ezel is gemakkelijk om mee te nemen, dus je kunt er alle kanten mee op. Een nadeel van de driepoot ezel is dat het wellicht iets minder stabiel is dan een andere ezel, maar de prijs compenseert dit dan weer. Voor een driepoot ezel betaal je namelijk gemiddeld een stuk minder dan voor bijvoorbeeld een ezel met H-voet.

https://www.schildersezel-enzo.com/