Empress management services
Image default
Hobby en vrije tijd

Sterrenbeeld en je gezondheid

Astrologie en je gezondheid

Sinds de tijd van de oude Grieken hebben astrologen het concept gepresenteerd dat elk sterrenbeeld bepaalde gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Studies uitgevoerd bij verschillende instellingen hebben validiteit gegeven aan het concept dat de astrologische tekens bepaalde gezondheidsstoornissen met zich meebrengen. Eén zo’n onderzoek concludeerde dat elk astrologisch teken ten minste twee gezondheidsproblemen heeft. Lichamelijke gezondheidskwesties worden beheerst door het Zesde Huis binnen de geboortehoroscoop van een persoon en zijn planetaire heerser. Elk van de twaalf astrologische tekens wordt geassocieerd met een heersende planeet. Elke planeet regeert op zijn beurt over een bepaald deel van het lichaam en beïnvloedt het lichaam op een significante manier.

Horoscoop Maagd wordt bijvoorbeeld geregeerd door de planeet Mercurius. Mercurius regeert het intellect en de communicatieve vermogens van de mens. Daarom heerst de Maagd over de darmen – wat wordt geassocieerd met het volledig afbreken van voedsel – wat de analytische aard van de Maagd in verband brengt. Het sinusgebied is een zorg voor de Maagd, die verbinding maakt met het hoofd en het intellect van het teken en met de heersende planeet. Veelvoorkomende gezondheidsklachten van de Maagd zijn allergieën, darmproblemen en aanhoudende griep of verkoudheid.

Psychische en emotionele gezondheidsproblemen

Gezondheidsproblemen zijn niet alleen beperkt tot de lichamelijke gezondheid. Psychische en emotionele gezondheidsproblemen beïnvloeden u gemiddeld sneller en consistenter dan die van fysieke aard. Geestelijke gezondheidsproblemen manifesteren zich zowel op korte als op lange termijn. De meest voorkomende psychische problemen, angst en depressie, hoeven niet per se te maken te hebben met een bepaalde planeet. Saturnus kan ervoor zorgen dat sommigen zich beperkt voelen, en afhankelijk van de persoon kan dit een gevoel van angst of depressie veroorzaken. Hetzelfde principe geldt voor Uranus – planeet van horoscoop Waterman, waardoor sommigen het gevoel kunnen krijgen dat wat ze hebben gebouwd uit elkaar valt; of Neptunus, waardoor sommigen het gevoel hebben dat hun fundamenten van het leven zonder duidelijke reden van onder hen worden weggenomen.

Een manier om te bepalen of uw teken neigt naar geestelijke gezondheidsproblemen, is door een persoonlijke horoscoop te verkrijgen, of geboortehoroscoop zoals het soms wordt genoemd, die het echte verhaal van uw natuurlijke persoonlijkheid vertelt. Deze kaart geeft een grafiek weer van de positie van de planeten en astrologische huizen die op het moment van je geboorte aan de hemel aanwezig waren. Vanwege de kenmerken die aan de planeten en astrologische huizen worden toegeschreven, kan deze kaart je motivaties, verlangens, positieven en negatieven onthullen, en gewoon waarom je bent zoals je bent.

De drie belangrijkste dingen om te beoordelen over uw geboortehoroscoop zijn je sterrenbeeld, ascendant en het maanteken.

• Je sterrenbeeld onthult je innerlijke zelf – de kern van wie je bent en hoe je jezelf ziet. Dit zijn de meest algemene aspecten van je persoonlijkheid.

• De ascendant kan worden gezien als uw uiterlijke persoonlijkheid – het deel van u dat u op anderen projecteert, of dat anderen om u heen waarnemen.

• Je maanteken geeft emotionele en intuïtieve reacties aan – de manier waarop je met bepaalde situaties omgaat.

Voor psychische problemen is het maanteken de belangrijkste plaats om je zoektocht te beginnen om erachter te komen hoe je jezelf mentaal gezond kunt houden.

Bron:
Zodiac Horoscoop