Empress management services
Hobby en vrije tijd

Waarom is voetbal zo een populaire sport en waarom heeft het zo een sterke aantrekkingskracht?

Wat de criteria die worden gebruikt om de populariteit van voetbal te meten ook zijn, het is de meest populaire sport. Dit is zo omdat het heeft de meeste volgelingen die spelen en kijken naar de wedstrijd en is de rijkste sport. Maar de vraag rijst waarom zoveel mensen van het spel houden en om het antwoord te vinden moet men verder gaan en kijken naar de factoren die het zo aantrekkelijk maken. Je kint een voorbeeld nemen waarom er zoveel voetbaltickets eredivisie jaarlijks worden verkocht in Nederland

De grootste fan in deze moderne wereld is toch gelinkt aan voetbal, Hoe komt dit?

Volgens het “Bleacher Report on the Most Popular Sports” wordt er in 208 landen gevoetbald en is de fanbase in 93 landen met een gezamenlijke bevolking van 2 miljard mensen de eerste. Het staat in de top 3 van de sporten in 100 landen met 3 miljard inwoners. Het wereldkampioenschap voetbal is het grootste en meest lucratieve sportevenement; zo had het in 2006 een publiek van 26 miljard mensen en keken 700 miljoen mensen naar de laatste wedstrijd.

Welke vergelijking kun je maken met andere sporten?

Vergelijk dit met cricket (de tweede meest populaire sport) die alleen in het Britse Gemenebest wordt gespeeld en de meest populaire sport is in slechts 20 landen met een bevolking van 1,6 miljard mensen. Cricket staat in de top 3 van de sporten in slechts 10 landen met een bevolking van 200 miljoen mensen. Het wereldkampioenschap cricket is het op één na grootste sportevenement met een publiek van 5 miljard mensen, veel minder dan het voetbalevenement.

Welke sporten zijn te vergelijken met de grootte en omvang van voetbal?

Wat betreft basketbal (de derde meest populaire sport), het is de meest populaire sport in de Filippijnen met 92 miljoen fans en staat in de top 3 van sporten in slechts 10 landen met een gezamenlijke bevolking van 1,8 miljard mensen. Het spel heeft geen equivalent van een wereldkampioenschap voetbal, maar het is het meest bekeken Nederlandse sportevenement met een televisiepubliek van 1 miljard.

De economie van het voetbal vertelt een vergelijkbaar verhaal. Het is gemakkelijk de rijkste sport. Het heeft de meeste fans in het rijkste continent van Europa waar de competities een waarde van 40 miljard dollar hebben. Het is de hoogst betalende professionele teamsport, dus het prijzengeld voor het winnen van de World Cup 2010 was 30 miljoen dollar. De World Cup kan de economie van een gastland tot €10 miljard opvoeren. Ter vergelijking, India is de grootste inkomstenbron in cricket met een waarde van €2 miljard, terwijl in basketbal 90% van het geld in de VS ligt met een waarde van €3,3 miljard.

De aantrekkingskracht van voetbal is erg groot

Voetbal is ouder dan de meeste andere wedstrijden. De oorsprong gaat 3000 jaar terug tot het oude China en het moderne spel werd ontwikkeld door de Engelsen in de 19e eeuw. Het is gemakkelijk te exporteren en heeft een lange tijd gehad om zich te verspreiden en te ontwikkelen. Voetbal is erg populair omdat het op vele manieren een dwarsdoorsnede van mensen, rijk en arm, mannen en vrouwen, jong en oud, aanspreekt. Laten we eens kijken waarom; In de eerste plaats zijn er geen geldbelemmeringen. Het enige wat je nodig hebt om te spelen is een bal. Het kan op elke ondergrond worden gespeeld, in de buurtstraat, op het strand of in het park. Het biedt hoop aan arme kinderen als een middel om een beter leven te bereiken. En ze kunnen spelen in de sport die hun helden spelen.

https://ticketforsale.nl