Empress management services
Boeken en Tijdschriften

bibliotheek oplossingen

Bibliotheek oplossingen die aan de eisen van de tijd voldoen

De tijd dat automatisering en digitalisering nog als iets heel bijzonders werd gezien ligt inmiddels ver achter ons. Sterker nog, het lijkt wel of nieuwe technieken elkaar steeds sneller opvolgen. In dat kader is het dan ook niet echt vreemd dat bezoekers van de bibliotheek erop rekenen dat ook daar volop van de modernste mogelijkheden gebruikt worden. 

Per slot van rekening hebben bibliotheken jaren geleden al hun stoffige imago van pure boekenuitleenlocatie van zich af weten te schudden door het producten- en dienstenaanbod verder uit te breiden. Hierdoor is een bibliotheek tegenwoordig vooral een kenniscentrum geworden waar ook automatisering een steeds belangrijkere rol is gaan spelen. Met de bibliotheekoplossingen van Dialoc ID speelt u op een slimme wijze op al deze ontwikkelingen in.

 

Bibliotheek oplossingen verlagen de werkdruk

 

Aangezien Dialoc ID gespecialiseerd is in bibliotheekbenodigdheden komen we zelf vaak in allerlei verschillende soorten en maten bibliotheken. De kennis die we tijdens dat soort bezoeken opdoen verwerken we vervolgens in de bibliotheek oplossingen die we op de markt brengen. Met andere woorden: we ontwikkelen automatiseringsvormen die perfect matchen met de verschillende processen op de werkvloer.

In veel gevallen heeft dat als voordeel dat de uit te voeren werkzaamheden een stuk minder arbeidsintensief zullen worden. Hierdoor krijgen de bibliotheekmedewerkers doorgaans meer mogelijkheden om zich bijvoorbeeld bezig te houden met het goed adviseren van de bezoekers. Kiest uw bibliotheek in dat kader voor de zelfservice van Dialoc ID, dan kan die adviserende rol in veel gevallen zelfs de hoofdmoot van de werkzaamheden gaan vormen.
 

RFID als opvolger van EM

 

De kans is redelijk groot dat uw bibliotheek enige jaren geleden al een uitgebreid automatiseringstraject heeft doorlopen en sindsdien gebruikmaakt van de zogenoemde EM (elektromagnetische) technologie. Op zich is er niets mis met dat systeem, maar feit is wel dat EM inmiddels is ingehaald door de modernere RFID-techniek. Deze nieuwste techniek betekent overigens niet dat u meteen een resolute omslag moet maken om weer helemaal aan de standaarden van de nieuwste bibliotheek oplossingen te kunnen voldoen. Dialoc ID kan u namelijk ook hybride-system leveren waarmee u fasegewijs in uw eigen tempo de overstap kunt maken.