Empress management services
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe herstel je oud meubilair terug in de oorspronkelijke staat?

Professionele meubelrestaurateurs en de stoffeerder, hebben allemaal één ding gemeen: ze willen een verwaarloosd meubelstuk van de weg plukken om die helemaal opnieuw te herstellen in zijn oude glorie! Wat is er niet leuk aan? Je redt iets van de vuilnisbelt en blaast een vergeten voorwerp nieuw leven in. De vorige eigenaar zag alleen een tafel met gebroken poten en een door waterkringen aangetast oppervlak. Als een meubelrestaurateur, zie je mogelijkheden.

Dus wil jij een stoel reparatie verrichten binnenkort. Dan weet je bij wie je moet zijn!

 

Waar moet je aan denken voordat je aan een klus begint?

Je hebt net de perfecte bijzettafel gevonden voor de juiste prijs: gratis. Het staat op de stoep, en alles wat het nodig heeft is een beetje liefdevolle verzorging. Je ziet al voor je hoe hij in je woonkamer zal staan.

 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat een klein klusje al snel kan uitgroeien tot een tijdrovende klus, afhankelijk van uw restauratievaardigheden en het aantal vrije uren dat de klus in beslag neemt. Hoe complexer het werk, hoe langer het zal duren om het af te krijgen, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd in je planning hebt of verschillende weekends wil vrijmaken om je kunstwerk af te krijgen. Diep snijwerk kan vele uren in beslag nemen om te schaven en te polijsten. Latten en spindels zijn niet gemakkelijk opnieuw te maken. Als roest moet worden verwijderd, kan alleen die stap al dagen werk kosten. Iets om goed over na te denken dus!

 

Zorg dat je het resultaat precies voor ogen hebt voor je eraan begint!

Het overkomt alle restaurateurs: Je haalt een tafeltje van de stoeprand of kringloopwinkel en denkt dat de kleur ervan mooi past bij de rest van het interieur, om na de restauratie te ontdekken dat het tafeltje eigenlijk gemaakt is van lichter gekleurd hout en dus helemaal niet bij elkaar past. Gelukkig kan je, met een beetje onderzoek, een idee krijgen van de kleur van de echte nerf. Zoek een plek die beschermd is tegen dagelijkse slijtage, zoals de achterkant van een ladefront. Een kijkje nemen op een ongedragen plek geeft u een idee hoe het uiteindelijke afgewerkt resultaat eruit zal zien.

https://goedkoopstofferen.nl/