Empress management services
Image default
Bedrijven

Voordeel crematie is een optie

Mooie crematie Den Haag helpt u bij alles wat u moet regelen wanneer u een dierbare bent verloren. Steeds meer mensen kiezen voor cremeren en dat heeft verschillende redenen. Zo is cremeren bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan begraven. Dit komt doordat er geen graf gegraven hoeft te worden. Daarnaast hoeft uw familie het graf niet te onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan bloemen die er elke keer bij gelegd worden of de steen die gegraveerd moet worden. Ook kost het hebben van een plaats om te liggen geld. Dit bedrag moet jaarlijks betaald worden en deze kosten worden vermeden als u gecremeerd wordt.

Voor altijd bij u

Een graf is een fijne plek voor de nabestaanden om te bezoeken als u begraven wordt, maar een crematie in Den Haag heeft hier ook zijn voordelen in. Wanneer uw gecremeerd wordt krijgen uw nabestaanden uw as. Deze as kunnen ze bijvoorbeeld in een urn doen en ergens in de kamer neerzetten. Op deze manier hebben ze u altijd een beetje bij zich. Wat tegenwoordig ook veel wordt gedaan is het maken van sieraden met as. Het is mooi dat u op die manier altijd de overledene bij u kunt dragen in bijvoorbeeld een ring of een ketting. As wordt ook vaak uitgestrooid op plekken waar de overledene vaak kwam.

Hoe leg je het uit?

Crematie aan kinderen uitleggen kan erg lastig zijn, want hoe legt u uw kind nou uit dat opa er niet meer is? Vooral als de kinderen nog erg jong zijn is het misschien moeilijk om uit te leggen wat er aan de hand is. Wat je vaak hoort is dat ouderen tegen hun kind zeggen dat opa of oma nu voor altijd slaapt. Kinderen zullen niet zoveel besef hebben van wat de dood inhoudt, maar ze zullen het vooral merken doordat ze niet meer bij opa en oma op visite kunnen. De afwezigheid speelt dus een grote rol en dit kan kinderen erg verdrietig maken. Probeer uw kind te troosten waar nodig en bepaal zelf of het handig is om uw kind mee te nemen naar de plechtigheid.