Empress management services
Image default
Bedrijven

Kom je ook punteren in Giethoorn?

In Giethoorn wordt de punter al eeuwen gebruikt voor het dagelijkse vervoer. Voor inwoners van het veendorp is in de boot stappen net zo gewoon als voor anderen de fiets of de auto nemen. Ze varen naar familie om er op bezoek te gaan of naar de winkel om boodschappen te doen. Ook naar werk en school wordt gerust de boot gepakt. Maar dat Giethoorn één en al water is betekent ook dat het een grote aantrekkingskracht heeft op toeristen. Zowel uit eigen land als uit het buitenland komen mensen naar Giethoorn om te genieten op het water. Dat kan in een sloep, maar ook in een karakteristieke punter. Die hoef je niet meer met een hefboom te verplaatsen zoals dat vroeger gebeurde. Vandaag de dag zit er een elektromotor in de boot. Hiermee vaar je fluisterstil over het water. 

Kom een dagje onthaasten

Ben je dringend toe aan een dagje onthaasten en loskomen van de dagelijkse sleur? Bij de Giethoorn bootverhuurkunnen ze je daar prima bij helpen. Er ligt een fraaie boot voor je klaar waarmee je direct het water op kunt. Natuurlijk krijg je de nodige uitleg als het je eerste vaartocht gaat worden. De bediening van de boot is heel eenvoudig. Op het water gelden uiteraard een paar regels waar je je aan moet houden zodat er geen ongelukken gebeuren. Op een punter kunnen maximaal 6 personen. Natuurlijk kun je er meerdere huren als je met een groter gezelschap komt.

Online reserveren voor een onvergetelijke dag in Giethoorn

Kom je een dagje punteren in Giethoorn? Reserveer dan alvast online je boot bij Punterwerf. Dan weet je zeker dat er een boot voor je klaarligt zodra je arriveert. De verhuur start na de middag. Zo heb je alle tijd om naar Giethoorn te reizen. Dat kan met de auto maar er is ook een busverbinding die door de week rijdt vanaf treinstation Zwolle. Na een paar heerlijke uren op het water kun je genieten in één van de restaurants van een drankje of een goede maaltijd. Giethoorn heeft een aantal leuke musea waar je meer te weten komt over de rijke geschiedenis van het dorp in Overijssel.