Empress management services
Image default
Bedrijven

Zo vind je de perfecte stage

Het vinden van een stage kan lastig zijn. De hele coronaperiode heeft het er in ieder geval niet makkelijker op gemaakt. Gelukkig nemen steeds meer bedrijven weer terug stagiaires aan. Toch kan het nog lastig zijn een stage te vinden. In deze blog geven we je een aantal tips waarmee het vinden van een geschikte stage een fluitje van een cent wordt.

Begin op tijd met zoeken

Ja, het is ontzettend afgezaagd, maar op tijd beginnen met zoeken is erg belangrijk. Het helpt je niet alleen bij het vinden van een stage, maar vooral bij het vinden van de juiste stage. Eerlijk is eerlijk, niet elke stage lijkt je even leuk. Wanneer je op tijd begint met zoeken kun je bij verschillende bedrijven op gesprek en heb je vaak nog de keuze bij welk bedrijf je stage wil gaan lopen. Op deze manier kun je gaan voor de stage die jou echt aanspreekt.

Maak gebruik van LinkedIn

Een van de meest ondergewaardeerde social media platformen onder jongeren is LinkedIn. LinkedIn wordt vooral gebruikt door bedrijven, maar is voor mensen die op zoek zijn naar een stage of een baan bijna essentieel. Op LinkedIn kun je een oproep plaatsen. Deze oproep kan vervolgens worden gedeeld door jouw connecties. Ook als je geen oproep plaatst op LinkedIn is het belangrijk dat jouw profiel er netjes uitziet. Het bedrijf waar je solliciteert zal jou in de meeste gevallen opzoeken. Check daarom ook even of de rest van jouw social media kanalen er netjes uitziet.

Backend developer vacature

Wellicht denk je dat jouw social media kanalen niet zo belangrijk zijn wanneer je gaat solliciteren op een backend developer vacature, maar niets is minder waar. Juist bij jouw sollicitatie op een backend developer vacature is het belangrijk dat jij laat zien dat je goed met ICT overweg kunt. Social media kanalen zijn daar een onderdeel van.

https://www.ictvacatures.me/back-end-developer-vacature/