Empress management services
Computers / Internet / Web Design and Development

Hobby’s combineren met het drukke leven

School en werk zorgen er voor dat je minder tijd hebt om andere dingen te doen. Waarschijnlijk heb je een super druk werk of school schema waardoor je de hele dag bezig bent met naar school gaan of aan je werk zitten. Dit kan super jammer zijn, als je hobby’s hebt die door dit schema niet meer beoefend kunnen worden door je. Door je dag goed in te plannen en fit te blijven kan je toch nog genieten van de meeste hobby’s. Je kan het ook makkelijker maken door de onderstaande tips te volgen.

Volg online lessen en cursussen. Dingen zoals talen leren en muziekleren kunnen makkelijk online geleerd worden. Zo kun je op elk moment van de dag de les leren, zonder dat het in de weg staat van je werkschema. Online muziekles is heel handig, omdat je alles op je eigen tempo kan doen. Muziekles online wordt door de corona crisis nu ook meer aangeraden, omdat fysiek contact nu simpel weg niet mag.

Schrijf elke avond voor dat je naar bed gaat een lijst met dingen die je wilt doen de volgende dag. Om alles op een rijtje te krijgen, helpt het om gewoon even in het kort op te schrijven wat je wilt op een dag en wat je verwacht. Meestal als je je zelf een planning geeft, heb je een grotere kans dat je dit gaat doen. Mensen houden er niet van als iets niet wordt af gemaakt, dus als je gewoon een kort lijstje maak dwing je jezelf om dat lijstje ook echt te gaan om schuldgevoel tegenover jezelf weg te halen.

Neem meer vrij. Veel mensen zijn zo geconcentreerd op werk, dat ze vergeten om soms een pauze te nemen. Om een burn out te vookromen, is het beste om een paar daagjes vrij te nemen om weer tot rust te komen en dingen te doen die je anders niet kon doen. Als het niet mogelijk is om vrij te nemen, moet je er gewoon voor zorgen dat je minder werk doet op het werk. Je hoeft niet elke minuut super hard te werken, want dat is gewoon onmenselijk.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.onlinedrumles.nl