Empress management services
Computers / Internet / Web Design and Development

Auto verkopen tips

 

Verkoop je auto voor meer geld!

Je auto verkopen voor meer geld is niet zo ingewikkeld. Wel is tijd vaak een belangrijke factor. Wie een auto verkoopt, moet enige moeite doen. Verplaats jezelf in de koper. Zou jij bijvoorbeeld graag een vieze smerige auto willen kopen waarbij de asbak nog vol zit? 99% van de potentiële kopers antwoord ‘nee’ op deze vraag. Lees daarom de volgende auto verkopen tips:

 

Auto wassen

Een van de belangrijkste dingen is de auto te wassen. Wil je tijd besparen, neem dan een wasstraat. Die paar euro die je hierin moet investeren verdien je zeer eenvoudig weer terug. Ga bij voorkeur voor het duurste programma waarbij je ook een waslaagje (wax) krijgt. Hierdoor glimt de auto veel meer en daardoor verkoopt hij niet alleen makkelijker maar is hij ook meer waard. Het klinkt raar maar zo werkt het wel bij veel particulieren. Niet alleen particulieren willen sneller je auto hebben en er meer voor teruggeven maar ook de autobedrijven. Ook al kunnen autobedrijven door vieze auto’s heen kijken, toch wekt het het idee dat je zuiniger op de auto bent geweest en dat zorgt voor een groot pluspunt.

 

Ook de binnenkant niet vergeten

Niet alleen de buitenkant moet je verzorgen maar ook de binnenkant. Uiteindelijk breng je vele uren aan de binnenkant van de auto door. De auto kan er aan de buitenkant nog zo mooi uitzien, als de binnenkant vies, vuil en smerig is, verkoop je hem heel lastig. Mensen, en met name particulieren, willen graag een proefrit maken. Bij het instappen bij een vieze auto heb je gelijk al wat strafpunten opgelopen waardoor de start al negatief is. Een potentiële koper moet dus veel overtuiging halen uit de proefrit om niet na de rit je een hand te geven en je te bedanken. Stofzuigen en een doekje halen over het dashboard en interieur is dus zeker geen overbodige luxe.

 

Foto’s maken

Ga je foto’s maken van de auto, zet dan de wielen recht en maak rondom wat foto’s. Ook foto’s van de bekleding en het interieur zijn door veel kopers gewenst. Hierdoor krijgen zij een goede indruk in welke staat de auto verkeert.