Empress management services
Computers / Internet / Web Design and Development

Zelf het toetsenbord van uw laptop schoonmaken

 

Uw laptop schoonhouden is super belangrijk. Niet alleen voor het imago, want niemand wil natuurlijk gezien worden als een sloddervos, maar ook voor de werking van de laptop zelf. Deze kan namelijk flink vertragen als er veel stof in zit, vooral wanneer de stof ophoopt rond de ventilator. De ventilator kan dan zijn werk niet goed meer doen en dit zorgt er op zijn beurt voor dat de computer heel warm wordt waardoor de processoren hun werk niet goed meer kunnen doen. er is op internet vrij veel te vinden over het schoonmaken van de laptop, daarom kiezen wij om ons te richten op het schoonmaken van het toetsenbord.

 

De laptop uitschudden

De eerste stap bij het schoonmaken van het toetsenbord is om de laptop andersom te houden. Dan kunt u even schudden om alle stukken stof en vuil los te maken. Deze vallen dan hopelijk op de tafel en dan hoeft u al een stuk minder schoon te maken. De volgende stap is om de toetsen van het toetsenbord af te halen. Zo kunt u de toetsen zelf schoonvegen. Omdat u de toetsen van het toetsenbord af heeft gehaald brengt het geen gevaar met zich mee om deze nu met een vochtig doekje schoon te maken.

 

Perslucht gebruiken

Wanneer u alle toetsen heeft verwijderd is het tijd om met perslucht de rest van het toetsenbord schoon te maken. Onder de toetsen bevindt zich een mechaniek waar ook stof tussen kan gaan zitten. Omdat onder het toetsenbord elektronische apparatuur zit is het verstandig om geen vochtig schoonmaakmiddel te gebruiken hiervoor. Dat kan namelijk kortsluiting veroorzaken. Vooral om die reden wordt het gebruik van perslucht aangeraden.

 

Toetsenbord in elkaar zetten

Als alles schoon en afgedroogd is kunt u het toetsenbord weer in elkaar zetten. Pas wederom goed op dat alles echt droog is anders kunt u kortsluiting veroorzaken. U kunt het schoonmaken van uw toetsenbord ook goedkoop laten uitvoeren door een professioneel laptop reparatie bedrijf. Dan weet u zeker dat het goed gebeurt en dat u uw laptop werkend en in één stuk terugkrijgt.