Empress management services
Computers / Internet / Web Design and Development

Nee toch! Ik heb mijn MacBook laten vallen

Hoe zuinig je ook op je MacBook bent, het kan natuurlijk gebeuren dat je hem onverwacht een keer laat vallen. In veel gevallen kan dat geen kwaad, maar als je scherm of behuizing krassen, deuken of scheuren vertoont, is het toch raadzaam er een keer naar te (laten) kijken. Kleine scheuren kunnen groter worden en de prestaties van je MacBook beïnvloeden. Een kras op of barst in het scherm is natuurlijk helemaal niet prettig en kan het best zo snel mogelijk gerepareerd worden.

Een eerste onderzoek

Direct na het laten vallen van je MacBook onderwerp je hem aan een eerste inspectie. Heb je geluk gehad en zie je geen beschadigingen? Dat is mooi! Zet je MacBook dan wel even aan om te controleren of er niet inwendig iets defect is geraakt. Is de behuizing wel iets beschadigd, dan kan alles nog meevallen. Zet wederom je MacBook even aan om te controleren of hij nog naar behoren werkt. Hou er in beide gevallen wel rekening mee dat je MacBook een klap heeft gehad en dat hij na verloop van tijd kuren kan gaan vertonen.

Heb je het minder goed getroffen en is je behuizing flink kapot of is je beeldscherm beschadigd? Kijk dan even of je MacBook nog aan wil. Zet hem daarna uit en schakel een expert in. Hij of zij kan de behuizing of het scherm gemakkelijk vervangen.

Behuizing vervangen

Een beschadigde behuizing hoeft in principe niet erg te zijn. Wel kunnen kleine scheuren groter worden. Iets wat je MacBook niet ten goede zal komen. Eventueel loszittende stukjes behuizing kunnen afbreken en binnenin je MacBook schade aanrichten. Tevens kunnen de scharnieren van je MacBook een dusdanige klap gehad hebben, waardoor je MacBook niet meer goed open kan staan.

De behuizing en de scharnieren van je MacBook kunnen eenvoudig vervangen worden. Een deskundige vakman kan ervoor zorgen je MacBook er weer uitziet als nieuw.

Beeldscherm reparatie

Al bij de eerste check hebben we je geadviseerd om te kijken of je MacBook, ondanks een gebroken of gebarsten scherm, nog wel aan wil. De reden om dit te testen is dat de uitslag van deze controle bepaalt of alleen het glas vervangen hoeft te worden of dat het complete beeldscherm gerepareerd moet worden. In dat geval zal het iets meer werk zijn, omdat de expert ook moet onderzoeken wat de exacte oorzaak is van het defecte scherm. Hij of zij zal ook dit bijbehorende probleem moeten oplossen, wanneer jij weer gebruik wilt maken van een goed werkende MacBook.

Werkt je MacBook nog wel na de val, maar heb je enkel een kapot scherm? Dan kan simpelweg het beeldschermglas vervangen worden. Alle glasresten zullen vakkundig verwijderd worden, waarna het glas wordt vervangen. Voor een echte specialist in Apple reparatie Rotterdam is dit een relatief eenvoudige klus die snel uitgevoerd kan worden. Voor een lage prijs geniet jij binnen korte tijd van een MacBook die weer perfect in orde is!

https://www.pcrefresh.com/contact/rotterdam/apple-reparatie-rotterdam/