Empress management services
Computers / Internet / Web Design and Development

Minimalistischer leven

Veel mensen hebben last van uitpuilende kasten, overvolle zolders en niet meer begaanbare kelders. Het probleem? We hebben te veel spullen. Als je het financieel goed voor elkaar hebt en af en toe geld uit kunt geven aan leuke dingen, dan is dat een luxe maar ook een gevaar. Ik herken dit ook bij mezelf. Ik heb heel veel spullen thuis die ik wel leuk vind, maar die ik eigenlijk niet nodig heb. De laatste tijd zie je steeds vaker mensen die gaan ‘ontspullen’ of die zich richten op minimalistisch leven. Simpelweg houdt dit in dat ze kritisch kijken naar de spullen die ze al hebben en spullen die ze in de toekomst willen kopen. Hierbij maken ze de afweging of ze het product echt nodig hebben en of ze er echt gelukkiger van worden. Veel producten maken ons namelijk vooral blij tijdens het kopen, maar daarna ligt het alleen maar in de weg. Wil je ook een beetje ‘ontspullen’? Hier zijn een paar tips die je hierbij kunt gebruiken.

De eerste tip is, doe wat schoenen weg. Uiteindelijk kan je maar één paar schoenen tegelijk dragen, dus wat heb je aan 100 paar?! Je hoeft ze natuurlijk niet weg te gooien, maar je kunt ze weggeven aan mensen die je kent of een tweedehands winkel. Ook hoef je niet steeds nieuwe schoenen te kopen, maar proberen langer met je huidige schoenen te doen. Zijn ze wat minder mooi geworden van kleur? Gebruik dan schoenverf om ze weer op te lappen. Je kunt bijvoorbeeld suede laarzen verven met dit soort verf.

Een andere tip is om elke week je aandacht op één kamer te richten en daar een week lang in de gaten te houden welke spullen je werkelijk gebruikt. Na die week zal je opgevallen zijn dat je sommige spullen echt niet nodig hebt.