Empress management services
Computers / Internet / Web Design and Development

Een webcam cover, eenvoudig maar effectief

Een webcam cover is een van de meest low-tech cyber security oplossingen, maar een verrassend aantal experts is het erover eens dat het afdekken van webcams een van de beste manieren is om uw privacy te beschermen. Een foto van Mark Zuckerberg ging viraal nadat een Twitteraar opmerkte dat de oprichter van Facebook zijn webcam en microfoon had afgeplakt. Een paar maanden later gaf FBI-directeur James Comey toe dat alle kantoren in de Amerikaanse overheid ook hun webcams bedekken. Wellicht denkt u wanneer u dit leest dat het voor de hand ligt dat juist deze personen hun privacy willen beschermen.

Wanneer een webcam cover? Altijd!

Stel u bent geen bekende persoonlijkheid of het hoofd van een miljoenenbedrijf bent, moet u zich dan ook echt zorgen maken over uw privacy en een webcam cover gebruiken? Moet u zich dan toch zorgen maken dat iemand u kan bespioneren via de camera van uw laptop?

Volgens vele experts is het antwoord hierop volmondig JA!

U moet er altijd op voorbereid zijn dat er perverselingen zijn die bereid zijn hierin ver te gaan. Een webcam hacken, foto’s maken en verkopen. Zo zijn er genoeg voorbeelden in het nieuws geweest waarbij sprake was van een misdrijf met een webcam. Niet alleen in het buitenland ook in Nederland. Zoals bijvoorbeeld Live streams van kleedkamers. Vaak kan ook al veel leed voorkomen worden wanneer de eigenaars van een webcam een fout nooit hadden begaan: het standaardwachtwoord van het apparaat niét veranderen.

Veel slimme apparaten

Tegenwoordig heeft haast elk huishouden meerdere slimme apparaten of accessoires in huis met een webcam. Hierdoor moeten we ons niet alleen zorgen maken over onze laptop met webcam waardoor onze privacy in het geding kan komen maar dat er veel meer apparaten in huis een risico zijn om slachtoffer te worden van inbreuk op uw privacy. Smartphones, tablets, smart speakers, web-connected home security camera’s en smart tv’s zijn ook kwetsbaar voor hacking – en de overgrote meerderheid heeft weinig of geen beveiliging.

Webcam cover voorkomt inbreuk op uw privacy

Elk apparaat met een internetverbinding waarop een camera is aangesloten, zal waarschijnlijk ook een microfoon hebben ingebouwd, waardoor ze perfecte spionagetools worden als ze op afstand worden bestuurd door hackers. Als al dit soort apparatuur niet goed beveiligd is, zullen hackers niet alleen uw privacy schenden, maar ook slachtoffers afpersen voor financieel gewin.

Kijk voor de beste webcam covers op webcamcovers.nl.