Empress management services
Computers / Internet / Web Design and Development

De streepjescode

De streepjescode is de meest gebruikte vorm van coding and marking. In de jaren 50 is de streepjescode door Silver en Woodland ontwikkelt en in de huidige tijd kom je deze overal tegen. Beide Amerikaanse wetenschappers zochten voor de ponskaart een vervanger, dit was ver in het verleden de voorganger van de streepjescode en kan vergeleken worden met de code die voor draaiorgels wordt gebruikt. In de huidige tijd is het ondenkbaar om zonder streepjescode te leven, van de fabriek tot aan het thuisgebruik wordt de code gebruikt.

De streepjescodes zijn te vinden op de verpakking van producten, denk hierbij aan een product uit de supermarkt die bij de kassa wordt gescand. De code die gescand wordt is de streepjescode. Daarnaast zijn de codes te vinden op containers, dozen en onderaan van betaalbonnen. Als er geen streepjescodes waren bestond er geen goedlopende logistiek proces, het zou mogelijk zijn maar niet zo snel zoals nu gebruikelijk is. De code is ook verantwoordelijk dat de bagage van het vliegveld bij bestemming aankomt.

Het proces is zo goed ontwikkelt dat men denkt dat het onmogelijk is voor een verbeterde innovatie. Het gedrag van de mens verandert maar ook het aantal aanbieders van een product waardoor het maken van een keuze steeds moeilijker wordt. Steeds meer mensen willen er van bewust zijn waar het product vandaan komt en welke stappen het heeft doorlopen, zij willen zoveel mogelijk informatie over een product zodat zij denken de juiste keuze te kunnen maken. Voordat een product wordt aangeschaft zullen de mensen zich op het internet informeren en de producten met elkaar te vergelijken. Een innovatie dat al enige tijd bestaat is de QR-code, deze zijn nog niet overal te vinden. Door de QR-code te scannen komt er informatie naar voren over het betreffende product, zoals waar het product vandaan komt. Kba-metronic.com is een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het realiseren van codes.

http://www.kba-metronic.com