Empress management services
Image default
Bedrijven

De beschermende envelop

Wanneer je een klein artikel beschermd per post wilt versturen, gebruik je vandaag de dag altijd een zogeheten bubbelenvelop. Dit is een combinatie van een envelop met bubbeltjesplastic, zo kun je al je brievenbus formaat artikelen veilig verzenden. Maar hoe wordt zo’n speciale envelop nu gemaakt? Wij leggen het je graag uit, om te beginnen zijn er twee manieren: uit rollen of uit plano vellen.

Rollen

Bij deze manier wordt in eerste instantie het papier aan de buiten- en binnenzijde bedrukt. Daaropvolgend worden met een stansmachine eventuele vensters of andere openingen in de envelop gestanst. Omdat dit proces tegelijk gebeurt met het uitsnijden van de basisvorm van de envelop, krijgt de envelop dus eigenlijk zijn vorm.

Plano rollen

Hier worden de envelopvormen zo efficiënt mogelijk over het plano vel verdeeld en met een vast stans mes uitgesneden. Het mes wordt vast op de stansmachine bevestigd, waarna de tafel met de vellen heen en weer schuift. Het mes kan tijdens de bewerking roteren, waardoor tegen elkaar geplaatste vormen uit gestanst kunnen worden.

Omvouwen van de envelop

De volgende stap in het proces is het omvouwen van de zijkleppen. Vervolgens worden de banen doorgesneden met een zogeheten trennmes, zo ontstaat de losse envelop mét sluitklep en halsopening. Vervolgens worden de noppenfolie en gom- of plakrand. Na het aanbrengen worden de enveloppen gedroogd en tot slot worden ze dichtgevouwen. Op dat moment is de bubbelenvelop klaar voor gebruik.

https://verpakgigant.nl/bubbel-enveloppen/