Empress management services
Image default
Vervoer en transport

Een goede keus voor het versturen van kleine artikelen

Om schade te voorkomen is een goede verpakking van groot belang bij het versturen van pakketjes. Het versturen kan met behulp van dozen óf enveloppen en de laatste manier wordt met name gebruikt bij het versturen van kleine artikelen. Dit is ook goedkoper, omdat het door de brievenbus past. Kans op schade is dan wel een stuk groter. Om deze kans te verkleinen zijn onder andere bubbelenveloppen uitgevonden. Maar wat is dit nu precies?

Een envelop met bescherming

Kort door de bocht zijn bubbelenveloppen een envelop met bescherming en zijn in verschillende soorten en maten te krijgen. Zo heb je een DVD formaat, een CD formaat en A4 formaten. Uiteraard gebruik je een A4 formaat niet om kleine onderdelen zoals een geheugenkaart te versturen, maar leent deze zich wel heel goed voor het verzenden van fotolijsten. De enveloppen zijn voorzien van de hoogste kwaliteit bubbeltjes plastic en hebben een handige sluitstrip, waardoor je verzending niet extra hoeft te worden afgesloten met tape.

Wanneer kies je dan voor een kartonnen doos?

Voor relatief kleine pakketjes gebruik je doorgaans altijd een envelop, deze kun je dan per post versturen en dat scheelt je geld. Zodra het artikel groter is dan de maximale afmeting van brievenbuspost óf als het pakket zwaarder is dan 2 kg, moet je automatisch kiezen voor het verzenden per doos. Let ook bij het verzenden per doos op dat deze voorzien is van beschermend materiaal.

https://luchtkussengigant.nl/type/bubbel-envelop/