Empress management services
Image default
Vervoer en transport

Taxi's en internationaal vervoer: Wat mag wel en wat mag niet?

Taxichauffeurs van City.taxi spelen een essentiële rol in het vervoeren van klanten, niet alleen binnen Nederland, maar ook naar het buitenland. In dit artikel bespreken we de voorwaarden waaraan taxichauffeurs moeten voldoen bij het vervoer van klanten in en naar het buitenland. Het is belangrijk om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan om problemen en onnodige boetes te voorkomen. Laten we dus eens kijken naar de regels en mogelijkheden voor taxichauffeurs die internationaal vervoer aanbieden.

Vervoer in gesloten rondritten

Als taxichauffeur mag je klanten vervoeren in een gesloten rondrit. Dat betekent dat je de rit in Nederland begint en eindigt, en dezelfde klanten gedurende de hele rit in dezelfde auto meeneemt. Bijvoorbeeld, je kunt klanten ophalen in Nederland, ze naar het buitenland brengen en later weer terug naar Nederland rijden.

Heenreis naar het buitenland met reizigers en terugreis zonder reizigers

Een andere manier om internationaal te rijden als taxichauffeur is wanneer je klanten meeneemt op de heenreis naar het buitenland, maar leeg terugrijdt naar Nederland. Dus als een klant bijvoorbeeld naar een bestemming in het buitenland wil, kun je die persoon daarheen brengen en daarna zonder passagiers terug naar Nederland rijden.

Heenreis naar het buitenland zonder reizigers, om reizigers op te halen voor Nederland:

Als taxichauffeur mag je ook naar het buitenland rijden zonder passagiers aan boord, zodat je reizigers kunt ophalen die naar Nederland willen. Stel je voor dat je een klant moet ophalen op de luchthaven van Brussel die naar Nederland wil. Dan mag je vanuit Nederland naar België rijden zonder passagiers, om de klant op te halen. Daarna keer je terug naar Nederland om die persoon naar de gewenste bestemming te brengen.

Heenreis naar het buitenland met reizigers en terugreis met andere reizigers naar Nederland

Een interessante optie is wanneer je reizigers meeneemt op de heenreis naar het buitenland, maar op de terugreis naar Nederland andere reizigers meeneemt. Bijvoorbeeld, je kunt klanten vanuit Nederland naar de luchthaven van Aken brengen en op de terugreis andere reizigers vanuit Aken naar Nederland vervoeren. Onthoud wel dat de bestemming van deze reizigers in Nederland moet zijn.