Empress management services
Image default
Huishoudelijk

Altijd een leuke schoolfoto

Ieder jaar na de zomervakantie staat het op de planning: de schoolfoto. Als ouder zijnde wil je natuurlijk een leuke schoolfoto van je kind hebben, hoe krijg je dat dan voor elkaar? Garanties kunnen niet worden gegeven, maar met behulp van deze tips heb je in ieder geval alles er aan gedaan.

Het achtergrond

Doorgaans krijg je van school of de betreffende fotograaf van school informatie over het achtergrond van de foto. Houd hier dan zo veel mogelijk rekening mee bij de kledingkeuze. Witte of lichte kleding werkt namelijk niet goed samen met en wit of licht achtergrond. Is er juist sprake van een druk achtergrond? Kies dan voor rustige kleding.

De haren

Was de haren de dag ervoor, zo is het niet alleen schoon maar ook stug genoeg om goed te blijven zitten. Laat je kind vooral niet met nat haar naar school gaan, dus let op of het regent. Voor meisjes is het niet aan te raden om het haar strak naar achteren te doen, soms kan het dan op de foto kaal lijken. Kies dus vooral voor een kapsel waarbij het haar deels te zien is.

De hals

Doorgaan staat bij een schoolfoto alleen het gezicht en hals op de foto. Kleding met een kraagje of een ketting kunnen er dan voor zorgen dat het kind er iets meer aangekleed uitziet.

Betrek je kind

Laat ook zeker je kind mee beslissen over de kledingkeuze. Het is namelijk belangrijk dat hij zich op zijn gemak voelt in de kleren, dat straalt hij namelijk uit op de foto. Draagt je dochter nooit een jurk? Dan ook niet op de schoolfoto, anders zal ze zich niet zichzelf voelen.

https://www.schoolfoto.nl/