Empress management services
Image default
Huishoudelijk

Het groene dak

Zonnepanelen worden steeds vaker gebruikt voor het opwekken van groene energie. Een mooi fenomeen aangezien het milieu wel een steuntje in de rug kan gebruiken. We hebben tot dusver immers nog maar één aarde. Mocht je twijfelen over het zelf laten plaatsen van zonnepanelen, dan helpen we je graag verder. Want niet alleen wordt het aanleggen van zonnepanelen steeds goedkoper, er hangen ook nog andere voordelen aan vast.

Een betaalbare energierekening

De kernfunctie van zonnepanelen is het opwekken van eigen elektriciteit, zodoende ben je niet meer volledig afhankelijk van de energieleverancier. In de zomer kan het zelfs voorkomen dat je voor 100% je eigen energie kan opwekken. Alhoewel dit voordeel in het begin voornamelijk gebruikt gaat worden om de investering terug te verdienen, kun je na 7 tot 8 jaar maar liefst € 1.000,- per jaar aan energiekosten besparen.

Minder CO2 uitstoot

Groene energie, zoals opgewekt door zonnepanelen, is in beginsel schone energie. Hierdoor komt er bij het opwekken geen CO2 vrij, dit bespaart per jaar zeker 60 kilogram CO2. Een mooi gegeven om het broeikaseffect tegen te gaan.

Je woning wordt meer waard

Zonnepanelen blijven een investering die zich laten uitbetalen in de toekomst. Dat blijkt ook maar weer eens, als je kijkt naar de woningwaarde. Deze stijgt namelijk gemiddeld met € 7.000,-. Dit komt omdat je energielabel stijgt én omdat de volgende bewoner kan profiteren van een lagere energierekening, zonder hiervoor te hoeven investeren.

Voordelen van een Longi zonnepaneel

Zonnepanelen kun je bij verschillende fabrikanten kopen, maar een longi zonnepaneel heeft enkele fijne voordelen. Zo hebben deze de hoogst mogelijke garantie, zijn ze goedkoper dan andere merken én zijn ze voorzien van de beste zonnecelefficiëntie.

https://nl-zonnepanelen.nl/product-category/zonnepanelen/longi/