Empress management services
Image default
Auto's en Motoren

Chip tuning

Chip Tuning is een automobielproces waarmee de motorbesturingseenheid is gewijzigd, waardoor de auto in verschillende omstandigheden anders presteert. De uitgaven ervan hangen af van hoe u het krijgt. Een motorafstemming-chip is een essentieel onderdeel van uw voertuigencomputer en elektrische systemen. Het wordt in de motorbesturingseenheid (ECU) geplaatst door de verbinding van kabels en interfaces het met het chassis van de auto’s. Ze controleren en bewaken en bewaken de werkprestaties van de Motor Control Module.

 

De ECU is geprogrammeerd om de afvurende timing van de motoren te wijzigen. Dit verandert de frequentie en timing van de pulsen die uit de injectoren worden uitgezonden. Zo wordt het motortuning gedaan om uw auto de gewenste stroom- en prestatieniveaus te geven. Er zijn twee methoden van tuning: open-ended tuning en timing riemspanning.

 

Open-ended motorafstemming verwijst naar het afstemmen van een auto om zijn brandstofverbruik te verbeteren. De meeste van deze auto’s zijn ontworpen om economisch te zijn, wat betekent dat minder vermogen wordt gegenereerd, maar voor een efficiënte massaproductie, hebben ze brandstofinjectie nodig. Dus de motortuning verandert de afvurende timing van de motor om een minimaal effect op het brandstofverbruik te hebben. Het nadeel van het afstemmen van de motor is dat sommige kleine componenten van de motor worden verwijderd, zoals de luchtklepgeleider, gasklephuis en het oliefilter. De motor moet ook opnieuw worden aangezet na het ondergaan van chiptuning.

Distributieriemspanning is een andere methode van motorkap. Het doel van deze methode is om de prestaties van de motor te vergroten door de ontstekingstiming aan te passen. Het belangrijkste voordeel van timingriemspanning is dat het een soepele en consistente druk geeft aan het katrolsysteem. Deze methode wordt ook een motorchip-tuning genoemd.

Het nadeel van motorchip-afstemming is dat het meestal belangrijke componenten van de motor verwijdert of verandert.

 

Machtswinsten zijn vaak het laatste resultaat dat wordt bereikt door motortuning. Wanneer het doel van het stemmen van de motor is om de vermogen van de auto te verhogen, verwijzen wij dit als vermogenswinsten. Sommige gemeenschappelijke methoden die worden gebruikt in vermogenswinsten zijn turbochargers, directe injectie, uitlaatsystemen en enkele speciale technieken. Sommige voordelen van motorchip-afstemming zijn dat het meestal veilig en goedkoop is en kan worden gedaan om aan elk model van de auto te voldoen.

 

Het maakt niet uit welke methode van motorkoping u gebruikt, er zijn altijd nadelen en inruilen met het wijzigen van uw auto-motor, dus zorg ervoor dat u alle feiten kent voordat u eraan begint te werken. Als u besluit om een motorchip-afstemming uit te voeren, moet u ervoor zorgen dat uw voertuig in goede staat verkeert, u de nieuwe chip op het juiste moment uitvoert en u voldoet aan alle wetten met betrekking tot voertuiglicenties en emissies. Anders mag uw auto tijdens de test niet de maximaal toegestane beperking innemen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning? Klik hier voor meer informatie