Empress management services
Image default
Auto's en Motoren

Top 10 best verkochte motorhelmen in 2020

Ga je voor het eerst een motorhelm kopen, of is die van jou aan vervanging toe? Dan is het belangrijk op een aantal andere zaken te letten. Hieronder kun je lezen waar je op moet letten bij het kopen van een motorhelm en zetten we de top tien best verkochte motorhelmen in 2020 op een rijtje.

Waar op letten?

Over het algemeen zijn er vier verschillende types motorhelmen, de jethelm (ook wel open helm genoemd), de meest veilige en populairste optie is de integraalhelm, een systeemhelm (combinatie tussen jethelm en integraalhelm) en de motorcrosshelm. Let bij het aanschaffen van een helm voor je motor op je persoonlijke voorkeuren en eisen. Denk bijvoorbeeld aan hoe stil je helm moet zijn, hoe goed de helm ventileert en van welk materiaal de helm is gemaakt. Als brildrager geef je misschien de voorkeur aan een zonnevizier. Als je een communicatie set wilt dragen in je helm, moet je rekening houden met extra ruimte of ingebouwde bluetooth. Als laatst, let op de prijs en kwaliteit van de helm. Denk aan je eigen veiligheid en de levensduur die je verwacht van de helm.

Top 10 best verkochte motorhelmen

De volgende helmen staan in de top 10 van best verkochte motorhelmen in het jaar 2020. Op de 10e plek staat de LS2 FF800 Storm, een goede integraalhelm voor een prima prijs, voorzien van een zonnevizier en goede ventilatie. Op de 9e plek staat de HJC C70, erg populair en betaalbaar, te verkrijgen in een assortiment aan printen die je ook nog kunt personaliseren met verschillende vizieren. Op de 8e plek staat de Scorpion Exo-1400 air carbon solid. Doordat de helm gemaakt is van carbon is deze lichtgewicht, maar doet qua kwaliteit niet onder voor andere helmen. Op de 7e plek de SHOEI GT-Air II, een betrouwbare helm van goede kwaliteit. Op de 6e en 5e plek staan respectievelijk de Scorpion EXO-920 solid en de Scorpion Exo-tech solid, beide systeemhelmen, waarvan je het kinstuk naar achter kunt draaien en dus ‘open’ kunt rijden. Op de 4e plek staat de roof boxer v8 full black, door zijn stoere uiterlijk erg gewild, gevolgd door de stille en stoere SHOEI Neotec II op plek drie. De best verkochte motorhelmen in het jaar 2020 zijn de HJC I90, HJC I70. Beide uitgerust met alles wat een motorrijder wil, tegen een scherpe prijs.