Empress management services
Auto's en Motoren

Wat is driften en waarom is het een populaire bezigheid geworden over de hele wereld?

Drifting is een stijl van autoracen, inheems in Japan, waarbij de racer opzettelijk tractie van de auto verliest om een hoge snelheid te behouden tijdens een bocht. De auto blijft op hoge snelheid vooruit rijden en staat idealiter aan het eind van de bocht in de juiste richting. Drift Racing is uiterst gevaarlijk door het gebrek aan controle tijdens een bocht, wat gemakkelijk kan leiden tot een crash, of het omdraaien van een voertuig. Drift Racing is ook erg verlammend voor de banden van een auto, waardoor het regelmatig vervangen moet worden door overmatig misbruik.

Waarom is driften niet makkelijk en waarom vergt het extreme rijvaardigheid kunsten?

Naast de gevaren van driften is het ook zeer moeilijk om te presteren, wat extreme vaardigheid van de bestuurder vereist. Het is van vitaal belang dat de bestuurder de rust kan bewaren terwijl hij geen controle heeft over het traject van de auto. Het vergt zowel precisie in het voorspellen waar uw auto zal glijden, als betrokkenheid bij het ingaan van de bocht. Deze technieken zijn voor de beginner te leren bij een van de driftcursus mogelijkheden die vooral focus leggen op de basistechnieken. Het blijft dan nog wel gevaarlijk maar dan zijn er ervaringdeskundige aanwezig. Normaliter zie je veel mensen ernstige ongelukken maken die zelf de proef aan gaan.

Het zal altijd populair blijven en maar de beste in het vak die blijven over

Ondanks de gevaren van driften is het een prominente hobby en stijl van racen over de hele wereld geworden. Berucht om hun driftkunsten is Japan het land bij uitstek voor driften; in films als “The Fast and the Furious: Tokyo Drift” is het land van de driftkunstenaar te zien. Drifting is populair geworden, omdat het verbazingwekkend is dat coureurs zo getalenteerd zijn, dat ze dit moment van totaal gebrek aan controle kunnen betreden, en nog steeds ongedeerd opduiken. Drifting heeft het gevaar en de adrenaline van een toch al opwindende sport verhoogd; het trekt wereldwijd een nieuw publiek van fans aan. 

Waarom is het nodig om hoge eisen te stellen aan driftwedstrijden?

Vanwege de eisen van de driftwedstrijden is het vaak nodig om auto’s aan te passen of te bouwen met als enig doel om te driften. In Japan hebben velen een voorkeur voor bepaalde automodellen waarvan het totale gewicht en de motorvermogens ideaal zijn voor de sport. Het is belangrijk om het juiste gewicht, de hoogte, de banden en de vering op een driftende auto te hebben, om verwondingen als gevolg van wissels of andere ongelukken te voorkomen. 

Wat is de sleutel tot succes om goed te kunnen driften?

Om succesvol te kunnen driften, moet de bestuurder extreem hoge en gevaarlijke snelheden bereiken die sommige auto’s gewoonweg niet veilig aankunnen. Veel stijlen van auto’s zijn ontstaan uit het sporten op drift. De media heeft natuurlijk de elegantere kant van het driften laten zien, met auto’s waarin miljoenen dollars zijn geïnvesteerd. Allemaal uitgerust met de beste motoren en banden voor de veiligheid, en we mogen de beste lakwerken voor de aantrekkingskracht niet vergeten. Aan de andere kant is het driften betaalbaarder gemaakt door verschillende stijlen van auto’s zoals “bosozoku’s”. Soms alleen gebruikt voor visuele aantrekkingskracht, zijn bosozoku auto’s extreem radicaal ontworpen, vaak met uitstekende carrosserieën voor extra aantrekkingskracht. 

Drifting is een duidelijke hobby en zelfs levensstijl geworden voor gedurfde bestuurders over de hele wereld. Ondanks de buitensporige boetes en gevaren van driften, blijft het aantrekkelijk en daarom is het zowel in de georganiseerde sport als in de straatraces een eis. Drifting zal blijven gedijen als de coureurs hun leven blijven riskeren in een zoektocht naar adrenaline en roem.

https://ticketforsale.nl/