Empress management services
Energie

Dit is het moment bij uitstek om energieleveranciers te vergelijken en over te stappen

De huidige Coronacrisis heeft veel gevolgen voor onze samenleving. Hoewel het vooral gaat om negatieve gevolgen, zijn er ook enkele lichtpuntjes te bespeuren in deze moeilijke tijden. Omdat zo veel mensen thuiszitten, en veel bedrijven en fabrieken stil liggen, is de vraag naar elektriciteit en gas aanzienlijk gedaald. Het gevolg? Energieleveranciers zitten met grote overschatten aan energie en willen hier graag zo snel mogelijk van af. Om dit te realiseren, laten ze hun prijzen voor elektriciteit en gas aanzienlijk zakken. Met andere woorden is dit het moment om energieleveranciers te vergelijken en te ontdekken welke energieleverancier jouw het grootste voordeel – lees besparing – kan opleveren.

Energieleveranciers vergelijken, hoe doe je dat?

Het antwoord op die vraag is simpel: door gebruik te maken van een handige online vergelijkingstool. Via zo’n tool hoef je slechts enkele gegevens in te vullen, zoals de grootte van je huishouden en je verbruik. Ook geef je jouw postcode op. Vervolgens zie je welke energieleveranciers beschikbaar zijn op jouw adres en welke energieleverancier de goedkoopste is. Je hoeft dus niet zelf de websites van de verschillende energieleveranciers af te gaan om vervolgens handmatig hun verschillen pakketten en prijzen te gaan vergelijken. Ga gewoon naar Welkeeneregielverancier.nl en gebruik de postcodechecker. Zo kan je na enkele klikken al de verschillende opties vergelijken.

Welke wordt jouw nieuwe energieleverancier?

De postcodechecker van deze vergelijkingssite sorteert de resultaten automatisch van goedkoop naar duur. Het kan echter zijn dat je nog meer criteria hebt dan enkel de kostprijs van de elektriciteit en het gas. Wil je bijvoorbeeld weten welke energieleverancier je stroom kan leveren van groene bronnen? Of zoek je een leverancier die je een contract van lange of net korte duur kan bieden? Dan kan je eenvoudig de resultaten nog filteren. Zo weet je welke energieleverancier echt bij je past. Aarzel dus niet en maak gebruik van de gelegenheid om over te stappen op een nieuwe en goedkopere energieleverancier. Zo haal je toch nog wat voordeel uit deze nare situatie.