Empress management services
Image default
Mode en Kleding

Zo maak je een moodboard

Wil je graag mode ontwerpen of ben je op zoek naar inspiratie voor het inrichten van je huis? Dan is het handig om een moodboard te maken. Een moodboard is eigenlijk niets anders dan een collage van afbeeldingen die iets met elkaar te maken hebben. Je kunt er alles mee doen, van het ontwerpen van kleding tot het uitzoeken van de juiste kleuren voor je interieur. In dit artikel leggen we uit hoe je zo’n moodboard maken kan.

De stappen

We beginnen met het verzamelen van beeldmateriaal. Ga naar Pinterest of zoek op Google naar afbeeldingen die je aanspreken. Kies bijvoorbeeld voor de zoekterm ’tropische mode’ als je een tropisch thema wilt maken, of ‘kleurrijke interieurs’ als je wat meer inspiratie nodig hebt voor je huis. Als je genoeg beelden hebt, is het tijd om ze uit te knippen en op een groot vel papier te plakken.

Nu is het tijd om de afbeeldingen wat meer orde te geven op het papier. Begin met het groeperen van de beelden die qua kleur of stijl bij elkaar passen. Als je klaar bent, kun je er een mooie layout van maken door de beelden in verschillende lagen op elkaar te plakken of door ze in een cirkel rondom een centraal punt te arrangeren.

Als je moodboard af is, neem er dan rustig de tijd voor om alles te bekijken. Welke beelden spreken je het meeste aan en waarom? Wat is er precies wat je aanspreekt in de mode of het interieur dat je ziet? Als je hier een duidelijk antwoord op kunt geven, weet je al een beetje welke richting je op wilt gaan met jouw ontwerp.

Moodboards zijn heel erg handig om inspiratie op te doen, maar ze kunnen ook helpen bij het maken van concrete keuzes. Als je bijvoorbeeld nog niet zeker weet welke kleuren je wilt gebruiken in je interieur, kun je door middel van een moodboard een beter beeld krijgen van wat bij elkaar past.