Empress management services
Image default
Aanbiedingen

Zo zorg je ervoor dat jouw warehousing op orde blijft. 3 tips

Zo zorg je ervoor dat jouw warehousing op orde blijft. 3 tips

Wist je dat het belangrijkste onderdeel binnen de gehele logistieke keten misschien wel het magazijnbeheer of warehousing is? Zonder een goed en degelijk magazijnbeheer kunnen de overige logistieke processen al snel in de soep lopen. Maar hoe zorg je er nu eigenlijk voor dat jouw warehousing op orde blijft? In deze blog geven we jou graag drie handige tips. Lees daarom snel verder!

 

Het begint allemaal met een logische indeling

Het begint eigenlijk allemaal met een logische indeling, want een logische indeling zorgt voor een optimale efficiëntie. Je wilt tijdens het orderpicken immers niet onnodig veel kilometers maken en het is natuurlijk ook wel fijn dat je de producten die je zoekt gemakkelijk terug kunt vinden. Baken hiervoor de verschillende zones in het magazijn af, bijvoorbeeld met de ABC-methode. Bij deze methode plaats je de bestsellers of producten die goed verkocht worden (A) vooraan, zodat je er snel bij kunt. Producten die wat minder goed lopen (B) plaats je vervolgens daarachter. Achterin het magazijn is tot slot ruimte voor de langzaamlopers (C). Tip: plaats soortgelijke producten altijd bij elkaar!

 

Koop niet te weinig in, maar ook niet te veel

Het kan soms best lastig zijn om precies voldoende in te kopen. Je kunt de ontwikkelingen en trends in je verkopen van de afgelopen tijd nog zo goed bestuderen, het is gewoonweg niet mogelijk om het verwachte aantal verkopen voor de komende tijd precies in te schatten. Hoe dan ook, een voorraadtekort waardoor je ‘nee’ moet verkopen wil je natuurlijk ten alle tijde voorkomen. Vooral wanneer het je bestsellers betreft. Eén keer ‘nee’ moeten verkopen is niet erg, het wordt pas een ramp wanneer dit regelmatig voorkomt. Toch wil je ook weer niet onnodig veel voorraad in je magazijn opgeslagen hebben liggen, want dat neemt alleen maar ruimte in. Koop dus niet te weinig is, maar ook weer niet te veel.

 

Ervaar de voordelen van uitbesteden

Zit je werkelijk waar met je handen in het haar omtrent je warehousing? Overweeg dan eens om het uit te besteden aan een externe partij. Een partij die jou het gehele magazijnbeheer, van op- en overslag tot voorraadbeheer en cross docking, uit handen neemt, waardoor jij je daar in ieder geval geen zorgen meer om hoeft te maken. Zelf de voordelen van uitbesteden ervaren? Ontdek dan Melis warehousing logistics.

 

https://www.melislogistics.nl/