Empress management services
Image default
Mode en Kleding

Wat maakt het merk Matt Natt zo bijzonder?

Wat maakt het merk Matt Natt zo bijzonder? 

Tassen zijn in ons straatbeeld ondenkbaar. De tijd waarin tassen alleen een praktische functie hadden is allang voorbij. Tegenwoordig zijn tassen namelijk ook een mode item. Je zou haast kunnen zeggen, een status symbool. Als je een tas koopt dan wil je dat deze past bij wie je bent en waar je voor staat, en natuurlijk dat het functioneel is. Het tassenmerk Matt & Natt is de laatste jaren steeds meer in opmars, het merk wordt steeds populairder onder de tassen liefhebbers. Maar waarom dat zo is dat lees je hier in deze blog!

Vegan, duurzaam en eerlijk

Je kunt er de laatste jaren bijna niet omheen maar duurzaamheid staat hoog op de kalender. Dit geld ook voor vegan of biologisch leven. Men wordt zich steeds meer bewust van de kwetsbare staat waarin de aarde zich begeeft en van het feit dat er heel veel dierenleed plaats vindt voor onze luxe behoefte. De meeste tassen worden namelijk van leer gemaakt en daar worden dieren voor gedood.

Matt & Natt is een merk dat zich richt op vegan tassen. Al hun tassen zijn van leatherlook gemaakt, zonder tussenkomst van enig dierlijk materiaal. De tassen van matt natt zijn gemaakt van gerecyclede materialen zoals kurk, plastic, rubberen karton. Er zijn nog meerdere materialen, eigenlijk te veel om op te noemen. 

Kopen zonder schuldgevoel

Niet iedereen zal zich herkennen in het lezen van deze blog maar wanneer je dus een mooie schooltas met laptopvak of cowboybag koopt van Matt & Natt kun je er zeker van zijn dat je investeert in duurzame geproduceerde tassen zonder dat er dierenleed aan te pas is gekomen. Dat laatste wil je uiteraard het liefste voorkomen.

Desondanks is het wel belangrijk dat de kwaliteit van de tassen goed is. En het goede nieuws is, de leatherlook van de tassen van Matt & Natt zijn van dermate hoge kwaliteit dat het bijna niet van nep leer te onderscheiden is. Je koopt dus geen rotzooi, je koopt een kwalitatief goede tas én je ontlast het milieu en de dieren ermee. Twee vliegen in één klap.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat de prijzen voor de Matt & Natt tassen in een prima categorie zitten, waardoor je ook met een krapper budget prima terecht kunt voor een mooie tas van Matt & Natt, op die manier kan iedereen een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.