Empress management services
Image default
Financieel

Wat kan een CFO Interim betekenen op gebied van financiële gezondheid

Misschien kan je het wel voorstellen, maar als je net begint met een bedrijf opstarten kan het af en toe fout gaan met bepaalde dingen. Het kan gebeuren dat je bepaalde kosten niet aan zag komen, of je hebt het toch krapper dan je dacht. Gelukkig sta je er niet helemaal alleen voor, want als je in de problemen zit kan je een CFO Interim inschakelen. Zij zorgen ervoor dat je financieel weer op twee benen kan staan. Maar wat doen ze dan precies allemaal voor je? Dat lees je allemaal in deze blog.

Kostenbesparing realiseren

Je bent net lekker bezig met investeren in je bedrijf, maar je merkt dat alles toch wat duurder uitvalt dan je dacht. Daarom komt CFO Interim even kijken waar je in je budget en uitgaven geld kan besparen. CFO Interim kijkt naar je uitgaven en kan ook meteen vertellen waar je minder geld aan uit kunt geven en geeft daarbij ook meerdere andere opties om naar te kijken. Zo zie je ook beter wat je opties zijn, dan alleen maar je eigen perspectief te hebben op iets. Dit kan helpen om een frisse blik te krijgen.

Helpen met financiële doelen halen

Het allerbelangrijkste aan een bedrijf opstarten zijn de financiële doelen behalen. Als deze niet in de komende maanden worden gehaald, dan wordt het lastig om een start-up van de grond te halen. Daarom helpt CFO Interim om je deze doelen te formuleren dat ze ook haalbaar zijn. Sommige start-ups vinden het leuk om hoge doelen te bedenken, die ze nooit kunnen halen omdat het niet realistisch is. CFO neemt het serieuzer en helpt je verder.

Contacten aanscherpen met klanten en leveranciers

In het begin is het lastig om goed contact te houden met nieuwe klanten en leveranciers. Zelfs daar helpen zij je een handje omdat beter te onderhouden. Ze leren je hoe je het beste nieuwe potentiële klanten kan benaderen en contact met hen te houden. Daarbij leren ze ook gevolg gesprekken waarmee je de klanten misschien tot een trouwe klant kan maken. Op deze manier heb je zo een volle database met nieuwe mensen.