Empress management services
Image default
Financieel

Wft Opleiding: dit is wat het inhoudt en waarom je die moet volgen

Ter voorbereiding op het examen heeft iedere Wft-specialisatie een passende Wft-opleiding. De opleiding stoomt je klaar op het examen door te voorzien in alle nodige kennis en vaardigheden. Op deze kennis en vaardigheden word je tijdens het examen ook getoetst. Daarnaast bevat de opleiding ook divers oefenmateriaal en een aantal oefenexamens. Deze oefenexamens zijn bijna identiek aan het echte examen. Op die manier weet je ongeveer wat je kunt verwachten op het examen, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

De opleiding wordt gegeven door een ervaren docent. Je kunt kiezen uit een klassikale of digitale opleiding. In totaal zijn er negen Wft-opleidingen: 

  • Wft Basis 

  • Wft Zorg

  • Wft Consumptief Krediet

  • Wft Schade Particulier

  • Wft Vermogen

  • Wft Inkomen

  • Wft Schade Zakelijk

  • Wft Hypothecair Krediet

  • Wft Pensioen 

Wft Cursus halen

Een Wft Cursus ofwel opleiding stoomt je klaar op het Wft-examen. Je leert tijdens deze opleiding alle relevante kennis en vaardigheden die ook op het Wft-examen gevraagd worden. Het is dan ook verstandig om deze opleiding te volgen, alvorens je je inschrijft voor het Wft-examen. Dit vergroot je slagingskansen namelijk enorm. 

De opleiding is erg laagdrempelig en gestructureerd ingericht. Stapsgewijs word je als het ware door de opleiding heen geloodsd. Dat wil zeggen: je kunt pas door met het volgende onderdeel op het moment dat je het vorige onderdeel afgerond hebt. Dit zorgt ervoor dat je ieder onderwerp goed onder de knie hebt.

De opleiding wordt gegeven door ervaren docenten uit de praktijk. Zij staan open voor het geven van feedback en het beantwoorden van al jouw vragen. Je kunt tijdens de opleiding ook allerlei oefenexamens en oefenvragen maken. Deze oefenexamens lijken sterk op het echte examen. Zo weet je zeker of je klaar bent voor het examen. 

Wil jij je Wft cursus halen? 

Gegarandeerd je Wft cursus halen? Zorg er dan voor dat je gemotiveerd bent en veel inzet toont. Stel veel vragen en doe goed mee. De cursus is voor iedereen toegankelijk, maar je moet het wel zelf doen. 

http://financieel.hoffelijk.nl