Empress management services
Image default
Financieel

Moeite met boekhouden? Hier onze beste tips

Boekhouden is maar van een klein aantal mensen een favoriete bezigheid. Veel mensen ervaren het boekhouden als een saaie taak. Toch moet het wel gebeuren, omdat je alle administratie op een rijtje moet hebben. Dit geldt het meeste voor ZZP’ers. Sommige mensen vinden het alleen lastig om het boekhouden te doen. Voor die mensen is hieronder een overzicht gemaakt met een aantal tips die toegepast kunnen worden. Kan je die tips wel gebruiken? Lees dan verder.

 

Boekhoudprogramma gebruiken

 

Wanneer je als ZZP’er werkt, kan je het beste gebruik maken van een boekhoudprogramma online. Een boekhoudprogramma is namelijk bedoeld voor ZZP’er en het maakt het boekhouden een stuk makkelijker. Het maakt boekhouden makkelijker, omdat er veel verschillende functionaliteiten zijn die je goed kan gebruiken. 

 

Zo heb je een applicatie waarmee je foto’s kan maken van de bonnetjes die je moet verwerken in je administratie. Zo heb je meteen alle bonnetjes op de applicatie en hoef je deze dus niet meer te bewaren. Daarnaast kan je verschillende registraties verwerken. Denk aan de kilometerregistratie voor de kilometers die je hebt gereisd voor jouw baan. Het is ook mogelijk om de uren die je hebt besteed aan een klant in te vullen.

 

Boekhouder inschakelen

 

Je kan bij het boekhoudprogramma een extra boekhouder in Hilversum inschakelen. Dit is vooral handig voor mensen die nog nooit eerder zelf de boekhouding hebben gedaan. Een boekhouder heeft dan toegang in jouw gegevens bij het boekhoudprogramma. De boekhouder kan dus alle informatie zien en jou goed ondersteunen.

 

Er zijn verschillende pakketten en je kan dus zelf bepalen waar boekhouder zorg jou mee kan helpen. Hierbij kan je denken aan het doen van btw-aangiftes. Dit is voor veel mensen een lastige taak en een boekhouder weet precies hoe het in elkaar zit. Daarnaast kan een boekhouder jou van informatie verschaffen en hij is altijd bereikbaar als je vragen hebt. 

 

Overige tips

 

Dan zijn er nog een aantal kleine tips die je kan toepassen bij het boekhouden. De eerste heeft te maken met factureren. Als ZZP’er moet je facturen versturen om geld te ontvangen van de klanten. In het boekhoudprogramma kan je een standaard factuur aanmaken die je telkens opnieuw kan gebruiken. Deze factuur wordt meteen verwerkt in het systeem en dat is natuurlijk een voordeel.

 

Verder kan het verstandig zijn om voor jezelf een vast moment in te plannen waarop je aan de slag gaat met de boekhouding. Het is wellicht niet het leukste klusje op aarde, maar je zal blij zijn als je de boekhouding hebt gedaan. Zo weet je zeker dat je alles goed doet en dat je geen problemen zal hebben. Probeer dus echt om regelmatig jouw boekhouding te doen.