Empress management services
Image default
Financieel

Moet u een persoonlijke lening afsluiten om te beleggen?

U zult vaak horen dat het beleggen van uw geld een geweldige manier is om rijkdom te laten groeien en uw financiële doelen te bereiken. Maar wat als u een effectenrekening wilt openen maar weinig geld heeft? Misschien denkt u erover om geld te lenen via een persoonlijke lening en deze te gebruiken om aandelen of cryptocurrency te kopen.

Met een persoonlijke lening kunt u om welke reden dan ook geld lenen, dus als u dat geld eenmaal op zak heeft, kunt u gebruik het zoals je wilt. Maar is het een goed idee om een persoonlijke lening af te sluiten en dat geld te investeren? Misschien niet.

Ken de risico’s

Het rentepercentage voor een persoonlijke lening is afhankelijk van de specifieke kredietverstrekker die u gebruikt en hoe sterk u bent. Als je een zeer hoge kredietscore hebt wanneer je een persoonlijke lening aanvraagt, kan het zijn dat je een scherpe rente krijgt op het bedrag dat je leent. En in dat geval kunt u dat geld misschien beleggen en er een hoger rendement op genereren dan het bedrag aan rente dat u in rekening wordt gebracht. Als dat zo is, zou u financieel vooruit komen.

Bij een goede kredietwaardigheid zou u bijvoorbeeld in aanmerking kunnen komen voor een persoonlijke lening tegen een rente van 6%. Als u uw geld belegt op een manier die een rendement van 10% oplevert, verdient u meer geld dan wat u aan rente over de lening moet betalen. Een goede kredietwaardigheid kan al beinvloed worden door kleine betalingen, zoals achteraf betalen bij Hema of een Stella fiets achteraf betalen.

Maar terwijl het potentieel om vooruit te komen in die situatie bestaat voor het grootste deel, het afsluiten van een persoonlijke lening om te beginnen met beleggen is geen goed idee. Tenzij u echt weet wat u doet op het gebied van beleggingen, genereert u mogelijk niet voldoende rendement op uw effectenrekening om de rente te compenseren die u moet betalen over een persoonlijke lening.

In feite, zelfs als u een doorgewinterde belegger bent die al jaren aandelen koopt, is er geen garantie dat uw portefeuille voldoende rendement zal opleveren om de rente die u betaalt voor een persoonlijke lening te overtreffen. De aandelenmarkt kan een hobbelig jaar hebben, of een handvol van de aandelen die u koopt, kan ondermaats presteren. Als u een persoonlijke lening afsluit voor 6%, maar slechts 5% rendement in uw portefeuille haalt, verliest u uiteindelijk geld.

Bovendien, als u overweegt een persoonlijke lening af te sluiten om cryptocurrency te kopen, moet je weten dat dat behoorlijk riskant is. De waarde van cryptocurrency kan van week tot week enorm fluctueren, en zelfs van dag tot dag. Dus als je gaat investeren in digitale munten, kun je beter geld gebruiken dat je al hebt — niet geld dat je moet lenen en waarover je rente moet betalen.

Persoonlijke leningen zijn erg flexibel, en sommige vrij lage rentetarieven rekenen. Maar vergeet niet dat een persoonlijke lening nog steeds een lening is en dat u deze moet terugbetalen, waar u dat geld ook voor gebruikt. Als u uw persoonlijke lening investeert en daarbij geld verliest, zit u nog steeds in de problemen voor dat leningsaldo. Dus als algemene regel is het geen goed idee om geld te lenen om mee te beleggen. Werk in plaats daarvan aan het bezuinigen op wat uitgaven of het verhogen van uw inkomen met een bijzaak. Dan kunt u dat geld gebruiken om een beleggingsportefeuille op te bouwen.

 

https://spaarbuidel.nl/minilening/