Empress management services
Image default
Bedrijven

Het voorkomen van klachten door zitten

Nederland staat bovenaan op de lijst in Europa van landen die het meest zitten. Ruim een derde van de mensen in onze samenleven zitten voor meer dan 7,5 uur op een dag. Dit is een lijst waar je als land liever niet bovenaan staat. Aangezien uit verschillende onderzoeken blijkt dat zitten veel negatieve invloeden kan hebben en veel klachten kan veroorzaken is het logisch dat zitten iets is waar je op moet letten. De meest voorkomende klachten van veel zitten zijn lage rugklachten, oogklachten en nekklachten. Daarnaast blijkt ook uit onderzoek dat veel zitten de kans op diabetes vergroot en dat er een grote kans is op vroegtijdig overlijden. Al het bovenstaande zijn dus reden om als individu of als werkgever iets te doen aan het vele zitten.

Een fittere levensstijl hanteren

Een goede eerste stap als je werk hebt waarbij je veel moet zitten is om een fittere levensstijl te gaan hanteren. Denk hierbij allereerst aan gezonde voeding en voldoende water. Gezond eten zorgt ervoor dat je fitter in je vel zit waardoor je minder snel klachten kunt krijgen. Ook voor het drinken van water is voldoende bewijs dat het positieve effecten heeft. Naast eten en drinken is het uitermate belangrijk dat je genoeg beweegt. Als je zit beweeg je namelijk nauwelijks. Het doen van Yoga zorgt ervoor dat je zowel beweegt als dat je ook je klachten kunt verminderen. Denk wel bij yoga ook aan de juiste houding. Een yogakussen zorgt voor voldoende ondersteuning tijdens het uitvoeren van yoga oefeningen of een meditatie. Kijk zeker ook voor de rest van de yoga benodigdheden op yogashop.nl.

Een goede houding is essentieel

Naast het hanteren van een fitte levensstijl is het belangrijk dat je houding tijdens het werk ook gewoon goed is. Zorg daarbij voor een rechte rug en voldoende afstand van je beeldscherm. Om oogklachten te verminderen is de aanschaf van een computerbril wellicht handig. Een computerbril filtert namelijk de felle straling van het scherm wat er voor zorgt dat je ogen meer rust krijgen tijdens het werk. Probeer als laatste niet te lang te blijven zitten en af en toe even een rondje te lopen tijdens het werken.

https://www.yogashop.nl/nl/meditatie/meditatiekussens/