Empress management services
Image default
Dienstverlening

Wonen in Landgraaf

Gelegen tussen Kerkrade, Heerlen en Brunssum midden in de regio Parkstad Limburg is Landgraaf. Toeristische toppers als Pinkpop en SnowWorld zullen voor de meesten wel bekend zijn, maar de zuidelijke gemeente heeft nog veel meer te bieden. Naast attracties zijn er ook een tal van cultuurhistorische parels en idyllische stukjes natuur te ontdekken. Voor ieder dus wat wils: van rustig groen tot een dynamische stad. Daardoor is Landgraaf niet alleen interessant voor toeristen maar zeker ook voor haar (toekomstige) inwoners!

Sport & recreatie

Voor de sportliefhebber onder ons is er genoeg te beleven. Het is namelijk een échte fietsgemeente op Euregionaal niveau. Heerlijk op je tweewieler door de natuur toeren of mountainbiken. Ben je meer een wintersporter? Ook daar zal Landgraaf jou in vermaken. SnowWorld is met haar vijf pistes namelijk geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden.

Cultuurhistorie

Landgraaf dankt haar naam aan de zogeheten landgraaf, een eeuwenoude verdedigingslinie. Op sommige plekken is deze nog te zien als een holle weg in het landschap. Er gaan vele verhalen de ronde over het ontstaan van deze linie. Zo wordt gezegd dat deze is aangelegd door Napoleon, anderen zeggen dat het een prehistorische omwalling is, maar waarschijnlijk betreft het een verdedigingslinie uit de tweede helft van de 14e eeuw. Helemaal zeker zullen we het echter nooit weten.

Verhuizen naar Landgraaf

Ben je nu razend benieuwd naar wat Landgraaf jou te bieden heeft? Schakel snel een makelaar in Landgraaf in. Want niet alleen in het Noorden van ons land staat de huizenmarkt op zijn kop, ook in het Zuiden is dat het geval. Een makelaar in Landgraaf kan jou veel gedoe besparen.

https://www.ferhaasmakelaardij.nl/45-d797/makelaar-landgraaf