Empress management services
Image default
Dienstverlening

Meterkast laten vervangen door elektricien

Heb je in je woning een hele oude meterkast en wil je deze laten vervangen door een nieuwe meterkast? Dat is iets waar je beter niet zelf aan kunt beginnen als je geen verstand hebt van elektriciteit. Het vervangen van een meterkast kun je het beste door elektricien Leiden laten doen. Zij hebben de juiste kennis en ervaring die nodig is. Het is belangrijk dat deze een goede kwaliteit heeft om optimaal te werken. Wanneer een meterkast te oud wordt, gaat de kwaliteit achteruit wat in sommige gevallen onveilig kan zijn.

Meterkast in plaats van stoppenkast

In sommige oude woningen is er nog een stoppenkast te vinden. De stoppenkasten van vroeger kunnen soms de spanning niet meer verdragen die tegenwoordig nodig is. Dan kunnen de stoppen doorslaan en moeten ze vervangen worden. Bij modernisering van de woning of een grote verbouwing wordt de stoppenkast meestal vervangen. Soms zijn er andere reden waarom het belangrijk is om de stoppenkast te vervangen of uit te breiden. De nieuwe, moderne groepenkasten zorgen voor extra veiligheid en verhogen de beschikbaarheid. Als je nieuwe stopcontacten in je woning gaat plaatsen is het soms mogelijk dat je de groepenkast moet uitbreiden omdat je extra groepen moet plaatsen. 

Het plaatsen van zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen kan veel voordelen met zich meebrengen. Wanneer je dit laat doen, is het belangrijk dat er goed naar de meterkast gekeken wordt. Je kunt namelijk je eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Een gedeelte van deze stroom verbruik je meteen aan elektrische apparaten die op dat moment aan zijn. Het overige gedeelte van de stroom gaat via de meterkast terug naar het elektriciteitsnet. De zonnepanelen worden aangesloten om een speciale omvormer. Vaak wordt deze geplaatsts op zolder of in de garage. De omvormer zet de stroom van de zonnepanelen direct om in bruikbare wisselstroom.