Empress management services
Image default
Bedrijven

Het belang van afval scheiden

Afval, het is niet iets waar je graag uren over praat. Toch zal dat meer gedaan moeten worden omdat het heel belangrijk is. Afval zorgt er namelijk voor dat onze aarde steeds meer vervuild wordt. Alleen wij kunnen dit tegen gaan door maatregelen te nemen waarmee dit vermindert wordt. Zo wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een ander soort verpakkingen en wordt plastic langzaam, maar zeker steeds minder gebruikt. Toch kan je meer doen dan alleen dit. Afval scheiden kan bijvoorbeeld al een grotere impact hebben dan je in eerste instantie zou denken!

Waarom afval scheiden belangrijk is

Door het vuilnis te scheiden zorg je ervoor dat er minder schadelijke gassen bij verbranding vrijkomen en help je dus met het verminderen van de milieuvervuiling. Het zal er ook voor zorgen dat er minder tijd kwijt is aan het sorteren van het afval, waardoor er sneller gewerkt kan worden en dus meer afval in een kortere tijd gesorteerd kan worden. Dieren worden ook geholpen door afval te scheiden. Veel dieren komen namelijk vast te zitten in afval en soms kan dit een vroegtijdige dood voor hun betekenen.

Minder plastic zorgt voor minder schadelijke verbranding

Consumenten zijn al hard bezig met het verminderen van hun plastic consumptie. Bedrijven doen dit nu ook steeds meer. Zo heeft Albert Heijn ervoor gekozen om de plastic zakken bij het fruit aan te passen naar papieren zakken. Dit zorgt ervoor dat er minder plastic in omloop is en dus minder vervuiling voor het milieu. In kleine steden heeft dit maar een kleine invloed op het grofvuil. Bij grotere steden zoals Rotterdam of Maastricht zal deze invloed goed te merken zijn. Grofvuil in Rotterdam en Maastricht zal als gevolg van deze regel flink afnemen.

Wat kun je zelf doen om je grofvuil te verminderen?

Om ervoor te zorgen dat er minder vervuiling aan het milieu wordt aangebracht is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Ook jij speelt hierin een grote rol. Zo zal minder plastic gebruik een grote invloed hebben op het grofvuil Rotterdam of Maastricht. Je kan dit doen door minder plastic verpakkingen te kopen en in plaats daarvan meer over te stappen naar papieren verpakkingen. Veel producten zijn nu ook verkrijgbaar in papieren verpakkingen, dus veel gedoe zal het niet zijn.

Start nu met het scheiden van afval!

Het is dus belangrijk dat je gaat starten met het scheiden van het afval. Door vandaag al te beginnen verminder je de invloed en lasten op het milieu van morgen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er minder vervuiling wordt veroorzaakt door deze verbranding en de aarde en haar milieu redden. Voor scheiden hoef je niet gek veel te doen. Schaf een of twee extra prullenbakken aan en scheid hier het afval in. GFT, papier en plastic is hierbij de beste combinatie. Op deze manier kan de afval verwerker hier rekening mee houden en zorg jij voor en positieve voetprint op het milieu.

 

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-rotterdam/