Empress management services
Image default
Bedrijven

Een mediator inschakelen om je scheiding te regelen

Jij en je partner hebben besloten dat jullie niet meer met elkaar verder willen. Deze beslissing was al moeilijk genoeg en nu moet ook nog alles geregeld worden. Je merkt dat het allemaal niet zo lekker loopt en jullie allebei ander dingen willen en het totaal niet op dezelfde manier willen aanpakken. Als dit zo is dan is het slim om en mediator in te schakelen. Het is wel slim om dit eerst te bespreken omdat het kan zijn dat de ander dit natuurlijk niet wil.

 

Wat is een mediator?

Een mediator is eigenlijk een conflictbemiddelaar. Deze zorgt er voor dat zaken in goed overleg worden opgelost. Het is daarbij wel belangrijk dat beide partijen in goed overleg met elkaar uit elkaar willen gaan. Als er ruzie is dan kan een mediator niet helpen. Een mediator helpt namelijk alleen als de communicatie goed is en er geen ruzie is. Vaak gaat het dan om het regelen van een aantal zaken waar jullie samen niet helemaal uit komen. Er zal tijdens deze gesprekken goed naar elkaar geluisterd moeten worden en jullie moeten beide bereid zijn om compromissen te sluiten. Ook voor het opstellen van een ouderschapsplan kan je terecht bij een mediator. De mediator kosten zijn ongeveer 150 euro per uur. Beide partijen betalen hiervan de helft, mits er andere afspraken worden gemaakt. Deze afspraken dienen vastgelegd te worden in een mediaton overeenkomst. Dit is in verhouding veel goedkoper dan een advocaat inhuren.

 

De rol van een mediator

Een mediator is altijd onpartijdig en bemiddeld tussen beide partijen. De mediator zal nooit uitspraak doen over de inhoud van de afspraken, deze zal alleen het proces begeleiden. De mediator staat voor de belangen van beide partijen dus er zal uit deze gesprekken nooit een grote verliezer komen. Daarnaast zal de mediator ook ondersteunen op juridisch, financieel en praktisch gebied. Tijdens deze gesprekken is het belangrijk om een goede basis te leggen op het gebied van contact. Zeker als jullie samen kinderen hebben. De mediator zal er alles aan doen om de communicatie goed te laten verlopen en samen met jullie duidelijke afspraken te maken.

 

https://mediatorkaart.nl/kosten-mediator/