Empress management services
Image default
Bedrijven

Aandachtspunten bij het opschalen van jouw bedrijf

Opschalen is natuurlijk erg interessant. Als dit goed lukt, dan kun je vaak veel meer geld verdienen en nog meer mensen helpen aan een leuke baan. Er zijn echter wel wat haken en ogen aan het opschalen van het bedrijf. Wil jij jouw bedrijf misschien opschalen? Lees hier dan over de aandachtspunten, die van belang zijn bij het opschalen.

Digitale checklisten

Wil je opschalen? Dan betekent het ook vaak, dat je moet gaan automatiseren. Natuurlijk wil je dit op een manier doen die wel bij jouw bedrijf past. Wat in veel bedrijven een issue lijkt te zijn, is dat zijn de processen. Wat kan sneller? Je ziet al snel dat bijvoorbeeld de inzet van digitale checklisten een enorm verschil uit kunnen maken. Digitale checklisten zijn dan ook ideaal als je wilt opschalen.

Uitbesteden

Naast het gebruik van digitale checklisten, kan het zijn dat je dingen moet gaan uitbesteden. Vaak is jouw bedrijf erg goed in één onderdeel. Daarbij kan een ander bedrijf vaak een ander deel van het proces een stuk sneller, beter en goedkoper realiseren. Maak hier gebruik van!

Patent en vertrouwen

Wil je opschalen, dan heb je dus vaak ook anderen nodig. Het is niet voor niets dat men zegt dat je alleen sneller gaat, maar samen verder komt. Aan de ene kant moet je soms bedrijfsgeheimen overdragen aan de andere kant moet je ook jouw unieke verkooppunten beschermen. Soms is het nodig dat je een patent moet aanvragen. Daarnaast moet je een goed zakelijk instinct ontwikkelen, want soms moet je ook anderen vertrouwen. Dit kan best lastig zijn. Alleen als je alles bij jezelf houdt, dan kun je opschalen wel vergeten.

Wil je eigenlijk wel opschalen?

Opschalen heeft consequenties, soms verlies je daarbij het plezier in jouw bedrijf. Ga dus goed na, wat jouw motivatie is om op te schalen. Bedenk vervolgens goed of dit wel is, wat je daadwerkelijk wil. Het is niet voor iedereen de grootste droom om groter te worden. Sommige ondernemers houden het bedrijf graag wat kleiner. Samengevat? Het gaat er dus vooral om dat je doet wat goed voelt voor jou.

https://www.leanforms.com/digitale-checklisten/