Empress management services
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn bestway zwembaden?

Als de zomermaanden weer aan kloppen dan willen mensen opeens een zwembad hebben voor in de tuin. Even een zwembad aanleggen wordt vrij moeilijk, daarom kan je een zelf opzetbaar zwembad kopen. Zo heb je ook de bestway en intex  zwembaden.  Bestway zwembaden zijn gemaakt van kunststof, ze zijn snel op te zetten en komen in verschillende maten en vormen. En als de zomer afgelopen is breek je snel en gemakkelijk af en dan je ze makkelijk opbergen.

Verschillen in bestway zwembaden

Er zijn verschillende soorten bestway zwembaden. Een bestway zwembad wordt gemaakt van een PVC (kunststof materiaal). Dit materiaal is bestand tegen waterbehandelingsmiddelen, zoals chloor en is een sterk en stevig materiaal. Er zijn twee verschillende soorten bestway zwembaden, namelijk de zwembaden met een metalen frame en met een opblaasbare rand.

  • Bestway zwembad met metalen frame: Deze zwembaden hebben hun stevigheid en stabiliteit te danken aan een lichtmetalen frame. Deze zwembaden raken minder snel lek dan de bestway zwembaden met een opblaasbare rand. Deze zijn ook best snel op te zetten en af te breken. De prijzen van dit  zwembad variëren tussen 60 euro en de 1.500 euro. Het ligt puur aan de maat die je kiest.
  • Bestway zwembad met een opblaasbare rand: Dit type zwembad zijn ovaal of rond en hebben een opblaasbare rand. Deze opblaasbare rand dient als de stevigheid van het zwembad. Deze zwembaden komen met een elektrische pomp, waarmee je dit zwembad snel op kan zetten. De prijzen van dit bestway zwembad variëren tussen de 10 euro en 500 euro.

Zwembad verwarming

Deze zwembaden kan je op verschillende manier opwarmen. Zo kan je voor kleinere zwembaden gebruik maken van een verwarmingselement die op elektriciteit werkt. Deze elementen zijn vrij goedkoop, maar het element kost echter wel veel energie om hem aan te laten. Je kan er ook voor kiezen om zonnecollectoren te gebruiken. Dit is energiebesparend, alleen de aanschaf is iets duurder, maar op lange termijn is het goedkoper.

https://outathome.com/nl/bestway-zwembad